adevarul despre feteLa o prima vedere a titlului, ai crede ca e vorba de una dintre acele carti fie siropoase, fie acide, fie amuzante la adresa femeilor. Ei bine, nu! „Adevarul despre fete” este romanul care a devenit un fenomen international si care a dus un autor necunoscut in topul international de carte. Rebecca James, caci despre ea este vorba, este mama a patru copii si s-a hotarat sa scrie aceasta carte ca o activitate de timp liber cat dormeau cei mici. De aici pana la succesul intrenational a fost doar un pas.

Cartea spune povestea lui Katie Boydell, o tanara de 17 ani care in urma cu doi ani a suferit o trauma teribila: sora sa mai mica, Rachel, a fost violata si omorata de un grup de baieti. Pentru ca vrea sa uite durerea prin care a trecut si sa nu mai fie victima presei locale si a comunitatii judecatoare din care face parte, Katie se muta la un liceu din alt oras si isi ia numele de Katherine Patterson. Incearca sa ramana in anonimat, tocmai ca sa nu atraga privirile si, evident, intrebarile despre ea si trecutul ei.

Insa la acest liceu o intalneste pe Alice Parrie, o tanara foarte populara, dezinvolta si plina de energie care ii va schimba totalmente planurile de anonimat. Este atat de vrajita de Alice, incat isi da seama mult prea tarziu cine este cu adevarat si cat de mult rau poate provoca ea celor din jur.

Nu va voi povesti aici tot firul cartii, pentru ca trebuie sa il descoperiti singuri si sa va bucurati de el asa cum m-am bucurat si eu. „Adevarul despre fete” este o carte pe care o veti savura si o veti termina imediat, pentru ca va va prinde cu modul atractiv de a povesti al autoarei si cu intamplarile neasteptate. Iar lectia cu prietenia intre fete si cat de mult rau iti poate face o „prietena”… ei bine, asta trebuie pusa in cui si agatata la vedere.

Foto: Libris.ro