romania

Etienne m-a facut din nou mandra. De data aceasta, a castigat, alaturi de Codrin, colegul lui de birou, concursul european „Tinere sperante europene ale inovarii„. Proiectul lor, „The Hops of Eco Farm„, a fost preselectionat pentru finala din 24 – 25 martie din Reims, Franta. Atunci, in cadrul Forumului European al Tinerei Intreprinderi Inovante -Innovact 2009, tineri intreprinzatori din Franta, Belgia, Grecia, Italia, Letonia, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia si Elvetia vor prezenta cele 28 de proiecte finaliste. Castigatorii vor fi desemnati si premiati pe 24 martie, la Reims (Franta).

Selectionati printre autorii a 100 de proiecte din toata Europa, finalistii au fost invitati sa participe  la cea de a XIII-a editie a Forumului European al Tinerei Intreprinderi Inovante – Innovact 2009. Scopul organizatorilor este de a-i ajuta sa-si dezvolte proiectul, deoarece in cadrul forumului tinerii creatori vor putea sa-l prezinte, sa intalneasca peste 4000 de profesionisti din 20 de tari diferite si 220 de tinere intreprinderi europene inovante. Evaluati in functie de creativitatea, originalitatea, viabilitatea si profesionalismul proiectului lor, laureatii concursului vor fi premiati pe data de 24 martie 2009. Ei vor primi 3000 € pentru premiul intai si cate 1 500 € pentru locurile 2 si 3.

Proiectul lui Etienne si al lui Codrin presupune realizarea unei ferme ecologice de cultivare a hameiului pentru industria berii, care sa constituie un model de buna practica pentru dezvoltarea rurala, in conditii ecologice si de eficienta economica ridicata.

Ei nu stiu insa daca vor putea participa la Forumul Innovact de la Reims, deoarece sunt inca in cautare de  sponsori care sa le asigure banii pentru drum. 

Asadar, daca doriti sa ii ajutati pe baieti sa reprezinte Romania in Franta, ii puteti contacta la adresa de e-mail [email protected] sau la numarul de telefon 0743 68 15 40.

Organizata de 7 ani cu sustinerea Comisei Europene, aceasta competitie internationala are ca obiectiv evidentierea si participarea la finantarea celor mai bune proiecte antreprenoriale ale studentilor sau tinerilor cercetatori. Lansata de catre Innovact – Forumul „Tinerei Intreprinderi Inovante”, sustinut de Camera de Comert si Industrie a orasului Reims (Franta), aceasta initiativa urmareste stimularea spiritului intreprinzator al tinerilor. Concursul „Tinere sperante europene ale inovarii” ofera celor care au proiecte de creare a unei activitati ocazia de a-si construi un demers antreprenorial si de a-si prezenta ideile in fata unui juriu de profesionisti prezidat de catre Luuk BORG, directorul Secretariatului General al Eureka si responsabil al programului de finantare european Eurostars.