Știți deja cât de mult iubesc eu cărțile și cât de mult susțin evenimentele de calitate din Iași. Ei bine, anul acesta mă bucur să fiu unul dintre bloggerii acreditați FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), alături de colegii mei din Social Media Iași. Festivalul a ajuns deja la cea de-a cincea ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 4-8 octombrie, bineînțeles, tot la Iași! Despre program, invitați și activități puteți citi pe site-ul oficial și, oricum, voi mai scrie și eu pe parcurs.

Până atunci, am o surpriză pentru voi, iubitorii de cărți din comunitatea mea de cititori. Împreună cu organizatorii FILIT, am inițiat un „bookhunt”. Adică, am ascuns în oraș o carte scrisă de unul dintre autorii prezenți la FILIT, carte care poate fi a voastră, cu tot cu autograf. Bineînțeles, dacă o găsiți! Iar partea și mai bună este că și ceilalți bloggeri acreditați FILIT au făcut la fel, așa că, la momentul actual, există 15 cărți ascunse prin oraș!

Ce carte am ascuns eu prin oraș pentru voi? Ei bine, am ascuns cartea Însemnările damei de silicon, de Dănuț Ungureanu, un roman despre cum este privită societatea cu bune și cu rele, din unghiuri diferite. Am ales un scriitor român, cu o activitate impresionantă și un roman exact pe gustul meu, apărut la Editura Nemira, una dintre editurile dragi cu care colaborez și eu.

Cum poate fi cartea asta a voastră? Să știți că e destul de simplu, dar, până ce o găsiți, mi-ar plăcea să ne jucăm un pic! Hai că vreți și voi, recunoașteți! Uite cum vom face: începând de luni, 18 septembrie, voi lăsa pe profilul meu de Facebook câte un indiciu despre locul în care am ascuns cartea. Când ghiciți locul, mergeți acolo, faceți o fotografie cu cartea în mână și o urcați pe Facebook și/sau Instagram, cu check-in la loc, tag către mine și hashtagurile #autorprezentlafilit #filit #canyoufilit. Primul care o găsește o primește și poate veni cu ea la FILIT să își ia autograful și să își facă fotografia mult-așteptată cu scriitorul Dănuț Ungureanu. Termen-limită: 25 septembrie!

Iată lista cu cărțile ascunse prin oraș, iar aici găsiți lista de bloggeri implicați în campanie:

Aventurile lui Sacha în castelul fermecat – Iulian Tănase
Levantul – Mircea Cărtărescu
Domnul și câinele – Adrian van Dis
Casa molimei – Jim Crace (două exemplare)
Recolta – Jim Crace (două exemplare)
Eu, Dracula și John Lennon – Jan Cornelius
Miere – Tudor Ganda
Ultimii martori – Svetlana Aleksievici
Vegetal – Dănuț Ungureanu
Aventurile lui Arik – Ioana Nicolaie
Mineral – Dănuț Ungureanu
Scriptor – Codrin Liviu Cuțitaru
Ferbonia- Ioana Nicolae
Însemnările doamnei de silicon – Dănuț Ungureanu

Să știți că vă mai țin puțin în suspans, așa că trebuie să așteptați până mâine primul indiciu. Până atunci, dacă aveți întrebări despre bookhunt sau despre carte în sine, lăsați-le aici cu încredere! Voi răspunde la toate, mai puțin la una: Unde este ascunsă cartea?