După tunete și fulgere iese întotdeauna soarele

Mai ții minte când m-am trezit eu anul trecut să gătesc în public, în plină stradă și eveniment? Ei, dacă te-a lăsat memoria, ia de citește toată aventura aici! Dacă vrei varianta mai scurtă, hai că sunt simpatică și ți-o zic și pe asta! Se făcea că era august, adică cea mai cumplită căldură, de curgea apa pe tine șuroaie fără să faci măcar ceva. Și ce face omul aventuros când vrea să se răcorească? Îți zic eu: ia decizii de astea nebunești și acceptă provocarea Lidl de a găti în public! Cu live-uri și tot tacâmul, nu așa! Și se mai încumetă să își asume că îi dă și lui Chef Florin Dumitrescu să guste din preparat! Păi, cineva trebuia să jurizeze, iar eu eram acolo bucătar din plăcere și făceam spectacol în bucătărie! Și ce spectacol! Cu tunete și fulgere! La propriu! Pentru că a venit deodată o furtună de aia de nu a mai lăsat nimic la locul lui și pe noi ne-a răcorit de n-am mai putut! Am vrut răcorire, nu? Important e că până la urmă ne-am distrat și că voi ține minte toată viața acea „furtună din bucătărie”, cu peripeții, dar și cu multe zâmbete și oameni unul și unul!

Acum ceva vreme primesc din nou email de la Lidl: „Hey! Mai ții minte când te-a prins furtuna în Bucătăria Lidl anul trecut? (Cum aș putea să uit?!) Ce zici? Vrei să gătești din nou lângă Chef Florin Dumitrescu la Iași? De data asta fără furtună… sperăm!”. Evident, am râs tare și, fără să stau prea mult pe gânduri, am acceptat imediat! Normal, sunt prima la nebunii de astea! Și nu, nu e vorba că m-aș pricepe la gătit, ci e inconștiența omului care tocmai că nu știe în ce se bagă, dar care are încredere că e pe mâinile bune ale echipei Lidl. Și, evident, care e obișnuit să facă spectacol în bucătărie, pentru că, până la urma, despre asta e vorba în propoziție.

Caravana Lidl ajunge pe 26 mai la Iași

Dar hai să îți povestesc mai bine ce se întâmplă anul acesta la Caravana Lidl din Iași! Nu de alta, dar doar nu ai de gând să mă lași să mă dau singură în spectacol! Poți fie să mă susții, fie să gătești și tu în bucătăria Lidl, în văzul tuturor! Tot ce ai nevoie este un pic de curaj și… un auz fin! Da, ai citit bine! AUZ! De ce? Pentru că vom fi toți bucătari după ureche! Dacă încă ai rămas cu sprânceana ridicată, lasă-mă să-ți explic cum stă treaba mai exact!

Eu voi sta frumușel la un banc de lucru și voi găti rețeta pe care mi-o va da pe loc Chef Florin Dumitrescu. Unde va fi el? Lângă mine, gătind ce gătesc și eu, în același timp, doar că… vom fi despărțiți de un paravan. Cum aflu eu ce face el acolo și ce ar trebui să fac practic și eu? Îmi ciulesc urechile bine de tot și ascult indicațiile lui Andrei  Aradits, care va fi dincolo de paravan, lângă Chef Dumitrescu, și care îmi va striga de acolo care sunt pașii pe care îi face Chef și pe care trebuie să-i urmez și eu, dar și alte indicații importante despre tot ce am de făcut ca să iasă un preparat cât de cât demn de a fi arătat publicului. Zic momentan doar „arătat” și promit să îl mănânc doar eu în cazul în care o dau grav în bară. Sau, nah, să îl împart doar cu prietenii buni-buni, ăia care se încumetă să aibă încredere în mâinile mele și în nebunia mea.

Nah, glumesc eu, că doar mă știi cum sunt, dar eu chiar cred că va ieși o treabă excelentă acolo! Până la urmă, orice rețetă, cât de sofisticată ar fi, are o șansă la reușită, dacă e explicată cum trebuie. Nu? Și am încredere în actorul Andrei Aradits că își va intra perfect în rol și că mă va ajuta să nu o comit. Prea grav!

Lângă mine, tot din partea influencerilor locali, va fi Bianca Ionel, care gătește… ei bine, fix la fel de mult ca mine. Adică, iubim mâncarea și ne place să o savurăm, dar nu ne supărăm absolut deloc dacă e gătită de cineva mai priceput și cu ceva mai mult timp pentru asta ca noi două. Suntem fiecare dintre noi pe cont propriu, așa că ai face bine să vii până acolo și să ne faci galerie, nu doar să ne dai Like-uri, inimioare sau emoticoane de alea care se hlizesc în online!

ZU, Lidl și… tu!

Ah, că bine zici! Am vorbit atât despre ce vom face acolo, încât am uitat să îți spun ce înseamnă „acolo” și „când” se va întâmpla totul! Ei bine, Caravana „Bucătar după ureche” face parte din marele eveniment Forza ZU a celor de la Radio ZU, care are loc în perioada 24-27 mai 2018 la Iași. Caravana Lidl se întâmplă mai exact sâmbătă, pe 26 mai, începând cu ora 13:00, pe pietonalul Ștefan cel Mare, zona Mitropolie-Primărie.

Așa că sâmbăta asta ne adunăm toți oamenii faini cu chef de gătit și de distracție la Caravana Lidl de pe Ștefan cel Mare, să învățăm rețete noi direct de la Chef Florin Dumitrescu, să ne distrăm cu simpaticul Andrei Aradits și să facem show-uri live în bucătărie. Pe lângă oportunitatea asta unică pe care o ai de a urca în truck-ul Lidl, de a fi și tu bucătar după ureche și de a găti umăr la umăr cu Chef Florin Dumitrescu, organizatorii promit și multe momente interactive pentru public, așa că ai toate datele ca să fii sâmbăta asta la Caravana Lidl „Bucătar după ureche” din Iași!

Până sâmbătă, te las cu linkul către campania oficială Lidl, unde poți să vezi cum s-au descurcat Micutzu și Like One pe post de bucătari după ureche și unde poți urmări noi și noi episoade cu oameni care au curajul să demonstreze că rețetele sofisticate ale chefilor pot fi preparate de oricine și că gătitul chiar poate fi o activitate distractivă și plăcută, dacă ai atitudinea necesară și oamenii potriviți alături!

Ne vedem sâmbătă, da? Și, evident, ne auzim… după ureche!

Foto: Fotograf Irina Mocanu Studio