De când am spus lumii că sunt însărcinată și până acum am început să primesc o mulțime de lucruri drept cadou. Unele foarte faine și foarte utile, altele… să zicem doar că zac triste în dulap sau au luat calea către cineva care chiar avea nevoie de ele. Da, e foarte frumos gestul în sine de a aduce ceva unei viitoare mame sau noului născut, însă, treaba asta cu mămicia și cu bebelușeala nu e chiar de ici de colo.

Cum am zis de o mie de ori până acum, fiecare copil e diferit și fiecare mamă are propriile principii de parenting. Așa că, este indicat ca atunci când vrei să oferi un cadou unei proaspete mame, să o întrebi efectiv ce are nevoie. Nu de alta, dar s-ar putea să dai banii aiurea pe ceva ce nu va folosi sau pe ceva ce are deja acasă, chiar în mai multe exemplare.

Mi s-a întâmplat de multe ori să primesc lucruri pe care Rebeca să le aibă deja, așa că tot ce pot să fac cu ele să le ofer cadou mai departe cuiva care încă nu are.

De asemenea, mi s-a întâmplat să primesc lucruri pe care nici eu, nici Rebeca nu le folosim, așa că am mulțumit frumos și le-am pus deoparte, în dulap.

Tot din seria lucrurilor primite cadou care sunt inutile (cel puțin acum) sunt hainele pentru Rebeca mult prea mari. Adică, muuult prea mari. Săraca a primit în primul an de viață și haine pe care le va purta cel mai probabil când va fi la școală. Acum, nu știu dacă cei care le-au oferit le aveau la îndemână și ni le-au dat mai departe sau pur și simplu nu se pricepeau la cadouri pentru copii. Deși, nu e așa de greu să întrebi vânzătoarea sau pe cineva avizat care sunt hainele potrivite pentru un nou-născut.

Am mai văzut că se poartă la capitoul cadouri pentru copii și dulciurile. Adică acadele, biscuiți și alte minunății din comerț pline de zahăr și grăsimi vegetale. Țineți-le pentru voi cu încredere!

Dar am primit și o sumedenie de lucruri extrem de utile și de frumoase, de la oameni care fie sunt deja părinți, fie care au avut experiențe cu cei mici până acum, fie care m-au întrebat efectiv ce nevoi mai am pentru Rebeca.

Așa că, data viitoare când aveți de gând să mergeți în vizită la cineva cu un bebeluș sau cu un copil mai mare, gândiți-vă de două ori ce cadou îi cumpărați!

Foto: 350sav.fotomaps.ru