Pe 1 iunie 2017, Rebeca împlinește 3 ani. Nu vă mai zic că mă uit la ea și nu-mi vine să cred că au trecut deja trei ani de când a intrat în viețile noastre și ni le-a schimbat atât de frumos și atât de tare. Vă zic doar că ne pregătim de prima ei petrecere cu invitați copii și, bineînțeles, de cadouri.

Ei și dacă până anul trecut ne spunea că ea nu-și dorește nimic de ziua ei, că e fericită așa (da, așa a zis ea!), acum a început să facă liste de cadouri și să aibă preferințe clare. Așa că, notez aici ce-și dorește domnișoara Rebeca acum, ca să poată citi când va fi mare listele ei de idei de cadouri:

1. Cai. Este topită după tot ce înseamnă cai și până și petrecerea de ziua ei o vrea tot pe tematica asta. Casa e plină de cai de toate mărimile, dar se pare că, din punctul ei de vedere, nu sunt de ajuns. Vrea mai mulți, de toate formele și mărimile, oriunde s-ar putea: haine, pereți, jucării, dulciuri, tacâmuri etc. Și nu e pasionată de vreun cal anume din desene animate sau de ponei și unicorni, ci de cai mari adevărați. Când vede un cal zburdă de fericire, iar în manej e ca la ea acasă. Le spune cailor că îi iubește și îi îndeamnă să o lingă pe cap, îmbrățișându-i. Și nu știu de ce, dar parcă simt că o să mă trezesc în curte cu un cal de jucărie în mărime naturală. La unul adevărat o să leșinăm! Eu de responsabilități, Rebeca de bucurie;

2. Cățărat. Când vede un perete de cățărat, e prima pe el și urcă singură până sus, fără pic de ajutor. Și ar face asta încontinuu, toată ziulica. Evident, acasă nu avem perete special de cățărat, așa că aici se cațără pe ce poate (scară, canapea, dulap, poartă etc.), iar când ieșim la spații de joacă cu pereți de escaladare, lumea e a ei! Așa că, următorul pas: de montat în curte un perete de escaladat pentru copii;

3. Tobogan. Dacă urcă până sus pe peretele de cățărat, adoră să se dea jos pe tobogan, nu înapoi pe perete. Și îi plac toboganele de orice fel, mai ales alea mari-mari. Orice vale sau pantă e tobogan în mintea ei și s-ar da pe toate câte ar găsi în cale. Oricum, toboganul din curtea ei „a rămas mic”, așa că trebuie să îl înlocuim cu unul pe măsura ei și, mai ales, pe curajul ei!

Astea sunt cele trei mari dorințe de cadouri ale Rebecăi pentru ziua ei. Petrecerea e deja în curs de organizare, mai trebuie să luăm un centru de joacă mai mare pentru curte, care să conțină tobogan, perete de cățărat și alte nebunii de astea de traversat de colo-colo. Și, desigur, mai avem de luat cai. Muuuulți cai!