Tocmai am primit de la Editura Diana un frumos cadou de Crăciun. O carte personalizată, care are fotografia Rebecăi și care se numește ,,Maria Rebeca și magia Crăciunului”. Cartea relatează o întâmplare din preajma Crăciunului, în care sunt implicați Rebeca și cei doi prieteni ai săi, Robert și Nicolas, colegii săi de grădiniță.

Cei trei prieteni colindă împreună și primesc nuci, colaci, bomboane și alte bunătăți. Împodobesc și bradul, care, apropos, este unul în ghiveci, învățându-i pe cei mici să iubească natura. Seara, Rebeca, Robert și Nicolas adorm în mirosul îmbietor de brad și cozonac, fiecare în casa lui. La un moment dat, Rebeca este trezită de Nicolas, speriat că Moș Crăciun nu mai ajunge la copii.

Deodată, cei doi se trezesc într-un decor feeric de zăpadă, acasă la Moș Crăciun, unde află că renul Rudolf este bolnav și nu îi poate lumina calea lui Moș Crăciun. Rebeca și Nicolas au grijă de Rudolf și îi oferă multă dragoste și pupici, iar acesta se face imediat bine. Moșul pleacă imediat la drum și reușește să ducă cadouri tuturor copiilor din lumea întreagă.

A doua zi, Rebeca nu este sigură dacă totul a fost real sau a fost doar un vis și le povestește părinților cele întâmplate. Aceștia o îmbrățișează și îi vorbesc despre bunătate, despre fapte bune, despre generozitate și o felicită pe Rebeca pentru dorința ei și a prietenilor săi de a vedea toți copiii din lume fericiți, cu cadouri de la Moș Crăciun.

Este o poveste extrem de frumoasă, cu lecții importante pentru cei mici despre grija pentru mediul înconjurător, despre păstrarea tradițiilor, despre prietenie, despre bunătate, despre iubire și pace. Pe lângă toate aceste lecții importante și pe lângă frumusețea poveștii, ai parte de acea bucurie pe care o trăiești atunci când îți vezi copilul într-o carte, făcând fapte bune, alături de prietenii ei.

Mie mi se pare un cadou excelent pentru Crăciun, prin care îi putem învăța mai ușor pe cei mici despre toate aceste teme. Ei sunt personajul principal și le place. Rebeca chiar a remarcat cu entuziasm: ,,Mami, uite, eu șunt în calte!”. Iar când a aflat finalul poveștii s-a bucurat enorm că a făcut toate acele fapte bune, alături de Robert și de Nicolas.

Îmi place mult ideea unei cărți personalizate și mă bucur că la Editura Diana există o serie întreagă de astfel de cărți, pentru diferite ocazii: Crăciun, 8 martie, 1 iunie, început și sfârșit de an școlar și alte câteva pe care le puteți descoperi pe site, în descrierea cărții. Eu vreau să iau întreaga colecție și să îi citesc Rebecăi povești frumoase despre ea, din care să învețe mai ușor principiile de viață și pe care să le aibă amintire din această frumoasă perioadă a copilăriei.