Când ești însărcinată și aștepți cu nerăbdare un bebeluș, mai ales când ești la primul, îți vine să cumperi tot ce găsești în magazinele pentru mame și copii. Țin minte că în prima săptămână când am aflat că sunt însărcinată m-am apucat deja să îi cumpăr body-uri. Habar n-aveam cât de mare sau cât de mic este un bebeluș și mă simțeam copleșită în fața raionului cu atât de multe și atât de variate produse.

Și apoi am tot continuat să îi cumpăr pe toată perioada sarcinii o mulțime de chestii, pe care, bineînțeles, nu le-a folosit. Cu cât înaintam în sarcină, cu atât cumpăram mai multe lucruri, crezând că o să am nevoie de ele. Și mi-am ticsit casa cu o groază de lucruri pe care le-am văzut la acel timp utile, deși pe unele dintre ele nici nu știam foarte bine cum să le folosesc.

Dacă aș lua-o acum de la capăt, nu aș mai cumpăra atât de multe în halul ăla înainte să nasc. Aș aștepta în schimb să văd cum e bebelușul meu, ce nevoi are, ce nevoi am eu și apoi aș mai vedea ce să cumpăr și ce nu.

Și uite așa am cumpărat eu o groază de chestii inutile:
– Wrap, în care Rebeca a stat de maxim trei ori;
– O cutie mare cu dischete de sân, din care am folosit doar patru bucăți;
– O mulțime de haine care nu i-au venit în anotimpul respectiv;
– Biberoane pe care nu le-am folosit, pentru că ulterior am ales Dr. Brown;
– Anticoncepționale pentru perioada alăptării pentru vreo trei luni, pe care le-am luat doar o lună, pentru că nu-mi făceau bine;
– Jucării de dentiție, de care Rebeca nu s-a atins;
– Bentițe pe care Rebeca nu le-a suportat pe cap;
– Sutiene de alăptare care nu-mi mai veneau, pentru că sânii mei erau imenși.

Dacă stau bine să mă gândesc și să scotocesc prin dulapuri, cu siguranță sunt mult mai multe de atât. Ideea e că sunt mulți bani aruncați aiurea, pe care ai putea să îi dai pe scutece, de exemplu. În plus, îți ocupă mult loc degeaba în casă și ajungi, până la urmă, să le faci cadou unei mămici care poate chiar are nevoie de ele.

Așa că, dragi viitoare mămici, știu că entuziasmul este mare, însă nu vă goliți portofelele și cardurile înainte ca bebe să vină pe lume! Fiecare copil este diferit, așa că așteptați să vedeți ce nevoi are bebelușul vostru!

Foto: pregnancyandbaby.com