Klaus Iohannis este candidatul la prezidențiale din partea ACL (Alianța Creștin-Liberală), formată în 2014 din Partidul Național Liberal (Klaus Iohannis) și Partidul Democrat Liberal (Vasile Blaga), care preluase între timp și Forța Civică (Mihai Răzvan Ungureanu). Este membru PNL de un an (fiind primul partid politic din care face parte) și primar al Sibiului de 14 ani (din partea Forumului Democratic al Germanilor din România).

Poziția pe buletinul de vot: 2

Data nașterii: 13 iunie 1959, (Gemeni)

Locul nașterii: Sibiu

Studii: Facultatea de Fizică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Meserie: Profesor de Fizică și Inspector Școlar General

Avere: 3 apartamente, 3 case, nici un autoturism, conturi la bănci: unul de 13.500 euro, unul de 9.000 dolari și unul de 91.000 lei.

A scris cartea ”Pas cu Pas”, pe care a lansat-o în prima zi de campanie electorală.

Pasiuni: grădinăritul, meșteșugăritul.

Familia: Soția, Carmen, (53 de ani), despre care presa tabloidă spune că este ”cea mai frumoasă soție de politician din România”. Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Liceul ”Gh. Lazăr” din Sibiu. S-au căsătorit în 1989 și nu au copii.

Program prezidențial: Educația ca resursă de performanță a României; Investiția în sănătate – o investiție în viitor; Economia liberală: competitivitate şi prosperitate; Viziunea fiscal-bugetară: regândirea relației dintre stat și cetățean; Agricultură performantă și dezvoltarea satului românesc; Cum răspundem la viitorul sistemului de pensii; Infrastructura ca instrument al europenizării României; Reforma instituțiilor politice și administrative; Regionalizarea şi descentralizarea ca vectori ai modernizării; Demografia – o provocare pe termen lung; Parcursul european al Republicii Moldova ca prioritate națională.

Mesaj electoral: România lucrului bine făcut.

Site de prezentare: www.iohannispresedinte.ro

Facebook: www.facebook.com/klausiohannis

Așa cum v-ați dat seama deja, este candidatul meu preferat la prezidențiale și cel pe care îl voi vota, bineînțeles. Sunt multe motivele pentru care îl aleg și voi scrie un articol separat despre asta. L-am cunoscut personal, i-am citit cartea, i-am văzut rezultatele. Mi-a demonstrat că se poate și în România. Îmi place că e modest și fuge de circ. Îmi place că e axat pe munca eficientă, organizând ședințe scurte și productive. Îmi place că știe ce înseamnă bun simț și o bună administrare a lucrurilor.

Foto: Facebook Klaus Iohannis