Victor Viorel Ponta este candidatul la prezidențiale din partea Alianței PSD-UNPR-PC: Partidul Social Democrat, Uniunea Națională pentru Progresul României și Partidul Conservator. Este actualul prim-ministru al României.

Poziția pe buletinul de vot: 4

Data nașterii: 20 septembrie 1972, (Fecioară)

Locul nașterii: Baia de Fier, jud. Gorj

Studii: Facultatea de Drept din cadrul Universității București

Avere: 3 apartamente, 1 teren intravilan, 1 casă, 1 autoturism Citroen, 1 autoturism Fiat, 1 cont bancar cu 4.900 lei, unul cu 53.000 euro și altul cu 12.000 lei.

Familia: Soția, Daciana Sârbu, (37 de ani), este fiica politicianului Ilie Sârbu, membru PSD și Europarlamentar. S-au căsătorit 2006 și au o fetiță, Irina. Victor Ponta a mai fost căsătorit o dată cu Roxana Ponta, cu care îl are pe Andrei.

Program prezidențial: ștergerea tuturor frontierelor, promovarea mândriei de a fi român, consolidarea statului social și a serviciilor publice, reforma sistemului electoral, mărirea pensiilor și a salariilor, investiția în educație.

Mesaj electoral: Marea Unire a românilor. Mândri că suntem români.

Site de prezentare: www.victorponta.ro

Facebook: www.facebook.com/victor.ponta

Evident, Victor Ponta este pe ultimul loc în lista mea de candidați. Stau mărturie acțiunile pe care le-am întreprins împotriva lui în ultima perioadă: scrisoarea către Ponta, discursul public și postările în social media. Nu știu ce aș putea adăuga la toate acestea, deși sunt conștientă că trebuie să adaug ceva în fiecare zi, până ce toată România se va trezi la realitate. Este cel mai prost prim-ministru pe care l-a avut România până acum, toate acțiunile sale demonstrând foarte clar că preferă interesele personale și ale partidului în detrimentul poporului.

Din păcate, este candidatul cu cea mai mare putere financiară dintre cei 14, banii provenind, bineînțeles, din bugetul statului sau din afaceri murdare. Este prezent peste tot, online și offline, luându-și din timp cele mai bune locuri de promovare. Iar în timp ce noi ne dăm ochii peste cap de fiecare dată când îi vedem mutra arogantă, oamenii mai săraci cu duhul cred că el este singura opțiune, fie pentru că ceilalți candidați nu sunt vizibili, fie pentru că Ponta și PSD-ul le-a dat câte 70 lei la fiecare.

Iar dacă până azi spuneam ”Mergeți la vot și votați liber”, azi sunt nevoită să merg mai departe și să spun ”România trezește-te! Mergi la vot pe 2 și 16 noiembrie și votează pe oricine în afară de Ponta!”.

Foto: livearad.ro