Primele trei luni din viața oricărei mame sunt extrem de dificile. Și asta pentru că are loc o schimbare majoră în viața ei, o schimbare de program, de priorități, de tot. Oboseala devine cronică, iar depresia bate la ușă insistent. Îți dai seama că nu mai poți face orice oricând ai tu chef, îți dai seama că ești responsabilă de o ființă, îți dai seama că trebuie să înveți cum să pui scutece, cum să alăptezi, cum să speli un ghemotoc de copil. Și pe lângă toate astea, trebuie să afli tot singură cum scapi de colici.

Și zic ”singură”, pentru că, așa cum știți deja, fiecare copil e diferit și răspunde altfel la același medicament. Așa că, trebuie să încerci efectiv mai multe produse și să observi care se potrivește cel mai bine micuțului tău. Ideea e să fii atentă la ce îi dai și să alegi produse de calitate, produse naturiste și produse la care el reacționează cel mai bine. Țin minte că, după ce mânca, o țineam ridicată cel puțin jumătate de oră, pentru a evita durerile de stomac sau regurgitarea. Și, ca orice părinte panicos și începător, i-am luat multe lucruri și le-am încercat pe toate: de la biberoane speciale, până la produsele naturiste de la Bioportal.

Colicii sunt un fel de bau-bau pentru părinți, pentru că e acel ceva care îl face pe cel mic să urle încontinuu, iar ei să se uite neputincioși la durerea lui, chiori de somn și de oboseală. Așa că, începe procesul de calmare a bebelușului prin toate metodele posibile: o dietă mai sănătoasă a mamei care alăptează, frecat pe burtică, ținut ridicat, plimbări lungi, cântat și, bineînțeles, medicamente speciale, de preferat produse naturiste.

Mulți părinți nu știu sau nu înțeleg cauzele acestor colici. Stați liniștiți! Nici specialiștii în domeniu nu au găsit până acum cauza exactă și medicamentul-minune care să elimine definitiv problema la toți nou-născuții. Până și adulții suferă de boala asta și tot nu este un medicament universal pentru toată lumea. Așa că, până ce se întâmplă miracolul, suntem nevoiți ca să tot încercăm și să găsim alternativa potrivită pentru fiecare dintre noi, adulți și copii deopotrivă!

Foto: aamhinashikkar.com