Săptămâna trecută v-am spus că mergem la primul atelier de gătit al Rebecăi. Așa că, sâmbătă, ne-am luat inima în dinți și am acceptat invitația Danei Burlacu Visternicu de la GustArici. Au participat trei copii și, sincer, cred că a fost mai mult decât ajuns, pentru că la vârsta asta atenția trebuie să fie de zece ori mai mare. A fost și buni cu noi, iar eu am făcut-o pe-a fotograful!

Dana a început atelierul dându-le fiecăruia câte un șorț simpatic și explicându-le ce fructe și legume vom folosi, ce culoare au, ce textură și, mai ales, ce gust. După ce s-au înfruptat dintr-o lămâie și dintr-un grapefruit, copiii au trecut la treabă: Rebeca a dat morcovul și țelina prin răzătoare, George a tăiat ceapa și a rupt salata, iar Sofia a tăiat sfecla roșie. Fiecare copil a pregătit pentru părinți o salată distinctă, iar la sfârșit am gustat toți din fiecare și am mai stat la povești, cât copiii se jucau și se cunoșteau mai bine.

Dana ne-a învățat trei rețete de salată pe care le vom face chiar săptămâna aceasta:
– Salată de crudități cu morcov, țelină, zeamă de lămâie și iaurt;
– Salată cu năut, salată verde și ceapă;
– Salată cu sfeclă roșie, nuci, rucola și brânză de capră.

Am primit și ponturi de gătit, informații despre anumite alimente și despre combinații potrivite. Deh, dacă vreți să le aflați, trebuie să veniți la următorul atelier de la GustArici!

Mulțumim, Dana, pentru răbdare și pentru informații! A fost o experiență atractivă și inedită și sperăm să ne dezvoltăm abilitățile de gătit cât mai mult!