Prima dată am așezat-o pe Rebeca la oală pe la 7 luni. De atunci, tot folosește oala și se cere de fiecare dată când vrea ”treaba mare”. Încă nu se cere de fiecare dată când vrea pipi, așa că încă mai folosim Pampers. De curând, i-am luat un colac de toaletă pentru copii și am renunțat la oliță, așa că acum, de fiecare dată când vrea la toaletă, știe că trebuie să meargă în baie.

Încă suntem în căutare de metode de a o face să spună de fiecare dată când simte că face pipi, pentru a merge repede la toaletă și pentru a scăpa definitiv de Pampers. Mai ales că din toamnă vrem să meargă la grădiniță, unde Pampersul nu intră în peisaj.

Vom renunța la Pampers un pic câte un pic și ne vom înarma cu multă răbdare și pentru capitolul pipi. Pentru că, chiar dacă ne spune deodată ”pipi”, uneori, până ce ajungem la baie… deja se întâmplă. Așa că, pentru somnul de noapte, ne gândim deja la un cearșaf absorbant sau ceva în genul ăsta, ca să ne luăm măsuri de precauție.

Știm cât de important este somnul din timpul nopții, mai ales pentru un copil, așa că ne dorim să aibă tot confortul de care are nevoie. În plus, ne dorim să nu o stresăm cu făcutul la toaletă sau cu alte chestiuni asemănătoare, ci să mergem pe o trecere lină și armonioasă la aceste schimbări, să îi explicăm frumos ce presupune utilizarea toaletei și renunțarea la scutece și să o facem să își dorească singură să spună ”Adio, Pampers!”.

Am auzit că există tot felul de metode de a renunța la pampers, de a pune copilul să își facă nevoile la oliță/toaletă, de a-l împiedica să nu facă noaptea în pat și de a-i oferi un somn liniștit. Fie că vorbim de produse sau de metode, aș vrea să știu și de la voi cum ați procedat în perioada în care ați renunțat la scutecele copilului și, mai ales, cum au fost nopțile din acea perioadă. Cum au fost ieșirile în oraș fără scutec și mersul la toaletă în acest caz? Cum l-ați determinat să nu mai vrea să folosească scutece și să ceară din timp la toaletă?

Foto: highpriorityplumbing.com