baby daddy95% dintre cartile despre sarcina si cresterea copilului sunt adresate mamicilor si numai 5% au in target taticii. Pai, bine, in ziua de azi cand ideea ca un tata sa stea acasa in concediu de paternitate este una cat se poate de normala, inca exista un numar atat de mic de carti adresate taticilor? Cand toate treburile casnice si cele legate de cresterea copilului sunt impartite egal in cuplu, inca nu exista documentatie destula pentru tatici?

Si dupa ce am achizitionat multe carti despre perioada maternitatii, pe care le-am citit amandoi, am zis ca e timpul sa ii cumpar lui tati o carte adresata doar lui. Bineinteles, am citit-o si eu inainte, ca sa ma asigur ca lectureaza ceea ce trebuie, mai ales partea cu sprijinul acordat partenerei, cu lasatul partenerei sa doarma si cu viata de cuplu fericita.

Da, despre asta este vorba in prima carte adresata lui tati pe care am luat-o: „Ghidul taticului in ingrijirea bebelusului”, de Colin Cooper. Cu multe ilustratii si extrem de usor de citit, cartea e impartita in 11 capitole mari:

1. Acesta este bebelusul meu (cum arata, ce nevoi are, ce poate sa faca, cum putem interactiona);
2. Brusc, sunt tata! (reactii emotionale);
3. Cum ma apropii de bebelusul meu (o legatura intima si personala);
4. Ce pot sa fac pentru bebelusul meu (tinutul in brate, schimbarea scutecelor, hranitul, imbracatul, protectia);
5. Cum fac fata plansului;
6. Probleme de somn;
7. La plimbare;
8. Bebelusul meu mai mare (jocuri, la masa, la olita, somn, siguranta);
9. Noul meu prieten;
10. Schimbarea comportamentului (exemplu pentru copilul tau);
11. Ghidul sanatatii copilasului tau.

Imi place ca, pe langa ilustratii, cartea ofera si cazuri reale, expuse de anumiti tatici in relatie cu bebelusii lor. Doamnelor, incurajati-va partenerii sa citeasca astfel de carti. Domnilor, fiti domni adevarati si implicati-va in cresterea copilului vostru!

Foto: savemyheart.wordpress.com