Sunt rare momentele în care mă implic în campanii umanitare publice. Și asta pentru că am niște principii care spun cam așa: oferă pe toată perioada anului și nu te lăuda că ai dăruit. Așa că, prefer să ajut tot timpul, așa cum pot mai bine, fără să trâmbițez sus și tare că am făcut-o.

Evident, ca în orice lucru, există părți bune și mai puțin bune, avantaje și dezavantaje, unghiuri diferite de a vedea problema. Dar, important este să facem fapte bune și, mai presus de toate, să facem un bine real cuiva. Adică să nu oferim doar ca să ne simțim noi bine sau, mai rău, ca să dea bine imaginii publice, ci ca să facem pe cineva cu adevărat fericit.

Atunci când stăteam la masă cu bloggerii din Kooperativa 2.0 Iași și făceam planurile pentru Crăciun, am tăcut mâlc la subiectul ,,proiect social de Crăciun”. Și asta pentru că nu am experiență în așa ceva și îi las tot timpul pe ceilalți să iasă în față când vine vorba de campanii sociale. M-am alăturat cu drag acestui proiect pentru că am încredere în oamenii implicați și pentru că blogosfera ieșeană este din ce în ce mai puternică.

Recunosc că am stat mai mult pe margine și m-am uitat cum este pus în practică cu mult suflet și cu multă implicare proiectul numit ,,Share-uim globuri cu suflet”. Nucleul acestei campanii care a făcut totul posibil este format din Ionuț Durbaca, Gabriela Mereuță , Alexandra Ignat și Anda Pintilie. Lor li s-au alăturat fără ezitare bloggerii cu suflet mare și cu dorință de implicare din Kooperativa 2.0 Iași.

Dacă vă întrebați de unde vine numele campaniei, vă spun că este un mix între ,,Casa Share”, inițiat de Bogdan Tănasă și ,,Globuri cu suflet”, inițiat de Lavinia Biberi în 2009 și continuat de-a lungul anilor de bloggerii ieșeni.

Anul acesta, bloggerii ieșeni vor duce ,,globuri cu suflet” în casele deja construite de Bogdan Tănasă și le vor oferi familiilor din acele locuințe sărbători mult mai frumoase. Evident, vom face totul posibil cu ajutorul partenerilor și prietenilor noștri de la Carrefour Felicia, care s-au oferit să umple sacul lui Moș Crăciun cu tot ce trebuie pentru niște sărbători reușite.

Campania de strângere a pachetelor a început pe 5 decembrie și se va încheia pe 18 decembrie. Dacă, până atunci, vrei și poți să oferi și tu un dar familiilor implicate în proiect, poți să mă contactezi pe e-mail la [email protected] și îți povestesc acolo cum te poți implica. În perioada 19-22 decembrie vor merge în casele Share și le vom ,,decora cu globuri cu suflet”.

Glob cu blog se adună! Pune și tu un glob cu suflet în bradul de Crăciun!

Foto: madewithlove.store.ro