Pe 17 decembrie este ziua mea. Adică, fix cu o săptămână înainte de Crăciun, eu iau startul și încep să primesc cadouri. Bine, ce-i drept, încep mai dinainte, de pe 30 noiembrie, când e Sf. Andrei. Însă, 17 decembrie este acea zi specială pentru mine, în care îmi fac de cap mai mult decât în orice altă zi, în care las răsfățul să atingă cote maxime și în care mă copilăresc dublu față de o zi normală.

La capitolul cadouri, m-am învățat de ani de zile să fac dinainte liste cu ceea ce îmi doresc, pentru a nu naște dezamăgiri și frustrări, atât pentru mine, cât și pentru persoana care oferă cadoul. Da, da, știu toată treaba aia cu politețea și cu bunele maniere, dar, uite, că în cazul persoanelor dragi îmi permit să le ajut în alegerea celui mai potrivit cadou pentru mine. Și lăsăm la o parte ideea cum că îmi doresc doar sănătate, pentru că, așa cum știți deja, am învățat pe proprie piele că sănătatea mi-o fac singură!

Așa că am făcut acest articol în care am strecurat câteva idei de cadouri care mi-ar aduce zâmbetul pe buze de ziua mea, listă care va fi actualizată în mod constant până pe 17 decembrie.

Idei de cadouri pentru ziua mea

1. Cine mă cunoaște știe că nu are cum să dea greș cu cărțile în cazul meu. E pe principiul ,,Keep it coming!” sau ,,Nu sunt niciodată de ajuns”. Iar ca stil, cu siguranță vă ajută recenziile mele de aici, aici sau aici. Și aveți la dispoziție o librărie întreagă din care puteți alege, iar cei de la Libris îmi știu deja gusturile, după șase ani de când ,,ne știm”.

carti

2. Mi-a atras atenția această carte de pe blogul Cristinei Bazavan. Iar pe Cristina o iubesc pur și simplu. Practic, citind acest articol mi-a venit ideea de a face o listă de cadouri și pe blog, nu doar în cerc restrâns de prieteni. Cartea mi-a atras atenția pentru că este vorba despre interviu ca instrument jurnalistic. Iar, pentru mine, interviul este acea metodă dragă mie, prin intermediul căruia am cunoscut o mulțime de oameni, prin care am crescut și m-am dezvoltat. – Am primit între timp! Mulțumesc, Belvelor!

arta-interviului_editurapublica1

3. Îmi plac toate obiectele care au legătură cu cărțile, așa că nu am putut să stau indiferentă la această geantă. Mai ales că îmi plac enorm de mult gențile mari și… diferite.

geanta

4. După ce i-am făcut laptopului meu o baie în iaurt și am aflat că are intoleranță la lactoză, mi-am dat seama cât de grea e viața fără laptop. Și tare mi-ar plăcea un notebook mititel și drăgălaș, pe care să pot scrie și care, evident, să nu aibă probleme cu lichidele.

notebook

5. Ador plannerele creative și colorate, așa că, pentru a-mi planifica și organiza toate activitățile pe 2017, aș aprecia enorm un planner personalizat. Ca să nu mai spun că ador obiectele de papetărie și mă bucur de ele ca un copil mic înconjurat de bomboane și de Moș Crăciun.

planner

6. Bijuteriile au fost întotdeauna la sufletul meu! Dar nu acele bijuterii scumpe cu n karate și nenumărate perle, diamante și alte nebunii de astea. Nu, mie îmi plac bijuteriile unicat, dar care nu costă o avere, bijuteriile care spun o poveste frumoasă și care au legătură cu pasiunile mele.

bijuterii

7. Ador să fug din nebunia orașului și să evadez într-un salon spa. Mai mult ca oricând, am nevoie de relaxare și de odihnă, de timp pentru mine. Recunosc că, înainte de a ajunge în spital, mi s-a întâmplat de mai multe ori să merg la tot felul de proceduri de întreținere și, de fapt, să adorm, pentru că eram ruptă de oboseală. Și când eram întrebată cum a fost procesul de slăbire să spun că a fost foarte bine, dar că eu, de fapt, merg acolo și ca să prind un pic de somn. – Am rezolvat și cu SPA-ul! Mă răsfăț la Gioconda!

spa

8. Ador culorile cât mai vii și cât mai multe. De aceea nu spun niciodată ,,Nu” când vine vorba de rujuri, pe care le schimb în fiecare zi, sau când vine vorba de lacuri de unghii, pe care le folosesc în toate combinațiile posibile și creative.

ruj

9. Pădurea a fost dintotdeauna punctul meu de echilibru și doza mea de energie pozitivă. Iubesc copacii și natura, iar pădurea mă încarcă, de fiecare dată, cu poftă de viață, liniște și zâmbete. Și pentru că mi-ar plăcea să am pădurea chiar și în interiorul casei, mi-ar plăcea teribil de mult un tapet/sticker cu pădure. Să adorm și să mă trezesc cu această imagine.

padure

Bineînțeles, și contul meu de Pinterest ajută!

Foto cadouri: Shutterstock.com / Pinterest.com

Foto Andreea Ignat: Alex Pascariu