Până să citesc această carte, mă speria gândul la crizele de plâns pe care le va face copilul meu în anumite momente, fără să știu cum să reacționez la ele. Dar Aletha Solter a reușit să mă liniștească, chiar dacă folosește un limbaj mai greoi specific unui psiholog.

Tipa ridică o întrebare la care nu m-am gândit până acum: ”Dacă noi, ca adulți, simțim nevoia să ne descărcăm uneori prin plâns, de ce nu înțelegem că și copiii au nevoie de acest lucru?”. Pentru că avem tendința tot timpul de a opri un copil din plâns prin diferite metode, chiar prin a-i spune că e mare și că nu e frumos să plângă. Însă toate aceste reacții din partea noastră vor trezi frustrări și schimbări de comportament la copii, atitudini care duc la agresivitate și izolare. Și nu vrem asta pentru copiii noștri, nu?

Copiii au nevoie de iubire și de explicații pentru tot ce se întâmplă. Amenințările, violența și determinarea de a-i face să nu mai plângă nu ajută deloc în dezvoltarea lor corectă. Chiar și bebelușii au motivele lor de stres, pentru care trebuie să se descarce prin plâns.

În carte veți găsi răspunsuri la multe întrebări adresate de părinți obișnuiți, răspunsuri care vă vor face să vedeți un pic altfel ideea de plâns în creșterea unui copil. Eu mi-am luat cartea din librăria online unde transportul este gratuit la orice comandă – Libris.ro.

Lectură plăcută!

Foto: libris.ro