Se cunoaște foarte bine imaginea pe care o au Relațiile Publice în societatea românească, acestea fiind de cele mai multe ori asociate cu termeni duri ca ”manipulare” sau ”trafic de influență”. Pentru orice Specialist în Relații Publice, înțelegerea conceptelor de ”lobby” și ”advocacy” este absolut imperativă. Mai mult, punerea în practică a acestora trebuie făcută cu măiestrie, la momentul oportun, cu mijloacele corecte.

Cartea ”Lobby în anticamera influenței” este o resursă extrem de utilă pentru toți practicienii în PR, atât actuali cât și viitori. Apărută la Editura C.H. Beck în 2009, cartea scrisă de Liviu Mihăileanu și Aurelian Horja prezintă într-un limbaj simplu și plăcut modalitatea de funcționare a mecanismelor care țin de dominarea politicilor interne și externe ale unei țări, făcând totodată referire la legislația în vigoare din România, precum și din alte țări ale Europei.

Cartea ”Reglementarea activității de Lobby în anticamera influenței” poate fi achiziționată direct de pe site-ul ei, precum și din librăriile din întreaga țară. Este o carte pe care eu o recomand ca fiind o resursă ce nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui om de PR.

Sursa foto