Odată ce devii mamă, toate întrebările celor din jur nu mai sunt despre tine, ci despre copilul tău. Toată lumea te sună să te întrebe ce face ,,ăla micu`”, deși el are doar câteva luni și tot ce face este să doarmă, să mănânce și să plângă. Pe scurt, să te epuizeze! Dar nimeni nu te întreabă cum te simți TU, cea epuizată și copleșită de toate schimbările care au loc în viața ta.

Pe zi ce trece îți dai seama că nimic nu mai e la fel ca înainte. Și, oricât de mult îți iubești copilul și orice ai face pentru fericirea lui, ești și tu om și ai nevoie de atenție, de afecțiune, de răsfăț. De odihnă, înainte de toate! Și treci printr-o sută de stări ciudate și te întrebi ce e cu tine și dacă te vei mai odihni vreodată sau dacă lucrurile vor mai reveni vreodată la normal.

Dar, după doar câteva momente de introspecție devii conștientă că de acum nu va mai fi nimic la fel. Te uiți în oglindă cu groază și speri ca măcar trupul tău complet modificat și cearcănele imense să revină cât de cât la normal. Îți dorești să te simți din nou frumoasă, atractivă, utilă. Vrei să ai din nou acea libertate de mișcare și independență pe care înainte le adorai și de care acum ți-e atât de dor.

Și apare în mintea și în sufletul tău o frustrare teribilă, pentru că te afli într-o situație nouă și nu știi ce să faci. Tu, cea care țineai frâul atât de bine până acum de fiecare dată, ești nevoită să trăieși un conflict interior între dragostea imensă pe care o porți copilului tău și dorința acerbă de timp pentru tine. Și începi să te simți vinovată că îți acorzi timp ție, în loc să stai cu propriul copil. Te simți vinovată și te întrebi dacă ești egoistă pentru că ai și tu nevoie de ceva timp pentru propriile nevoi.

Mi-a trebuit ceva timp să trec peste depresia post-natală și să înțeleg că este complet normal să am și eu nevoi și, mai ales, să am grijă de mine. Am înțeles, în sfârșit, că nu trebuie să mă simt vinovată și că am tot dreptul să am parte de acel timp doar pentru mine. Mai mult, am înțeles că este chiar necesar să îmi acord timp și să am grijă de sănătatea mea, pentru a putea fi un exemplu pentru fiica mea și pentru a fi acolo, sănătoasă 100%, atunci când ea are nevoie de mine.

Mi-am dat seama că timpul pentru mine nu e doar răsfăț, ci este o necesitate pentru sănătatea mea, fizică și mentală deopotrivă. Vreau să scap de formele atât de urâte pe care le-am dobândit în timpul sarcinii și după naștere. Vreau să mă simt din nou bine în corpul meu și în hainele preferate! Vreau să mă simt din nou frumoasă și sănătoasă!

Așa că am început un proces de slăbire, care să îmi readucă încrederea în mine, să îmi crească din nou stima de sine și care să mă stimuleze în a face acel ceva zilnic doar pentru mine. E deja a doua săptămână de când merg la Gioconda Medical Spa și fac tot felul de proceduri alese cu atenție și menite să aducă din nou frumusețea unei mame active.

Orele pe care le petrec la Gioconda sunt exact acel timp pentru mine, de care vă tot spun în ultima perioadă și care mă ajută în recuperarea mea fizică, dar și mentală. Pentru că, chiar dacă sunt proceduri de slăbire, timpul petrecut acolo îmi dă posibilitatea să mă deconectez de toată agitația și să am răgaz pentru a-mi pune ordine în minte și în suflet.

Iar rezultatele vorbesc de la sine, după doar două săptămâni. Pielea mea este mult mai fermă și mai tonifiată, iar corpul meu se subțiază văzând cu ochii. Iar asta îmi dă o stare minunată de energie pozitivă, de încredere, de frumusețe! Radiez și simt că plutesc de bucurie, de parcă aș fi reînviat și aș fi descoperit din nou viața. Iar partea și mai bună este că acesta e de abia începutul!

Dacă te-ai regăsit și tu în situația mea și vrei să începi să dai jos kilogramele de după naștere, poți vedea pe site-ul Gioconda lista întreagă de servicii pentru estetică corporală! Hai, mămici! Să fim frumoase pentru copiii noștri! Să fim frumoase pentru noi!

Foto: PIC ME