După naștere, după ce apuci să te dezmeticești și tu un pic și să treci peste noul haos din viața ta, începe o nouă etapă de care toți părinții sunt îngroziți de-a dreptul: colicii. Ființa aia mică și neajutorată de abia a intrat în viața ta, de abia te obișnuiești cât de cât cu faptul că e acolo și trebuie să ai grijă de ea, că începe să își strângă corpul, să facă grimase dintre cele mai ciudate și să urle ca din gură de șarpe. Da! Începe mult-temuta perioadă a colicilor și căutarea disperată de soluții. Și găsești, ce-i drept, tot felul de soluții. De exemplu, pe Bioportal găsești remedii pentru colici, dacă vrei o abordare mai naturală.

Ideea e, la colici, că nici un medicament nu este universal valabil pentru toți copiii. Trebuie să încerci tot felul de produse, până ce găsești varianta optimă pentru copilul tău. Și încerci și încerci, până găsești remediul potrivit pentru el. Și când l-ai găsit, colicii trec de la sine!

Când vine vorba de colici, trebuie să căutați în primul rând cauze colici și de abia apoi remedii colici. Practic, colicii apar în primele trei luni ale copilului pe lume, sau în al patrulea trimestru de sarcină, așa cum sunt numite aceste prime trei luni ale sale. Este vorba de adaptarea la o nouă lume, când bebelușul încă este conectat puternic de mama sa, lucru care duce inevitabil la un plâns exagerat. Se spune că diagnosticul de colici este dat atunci când un copil sănătos, în primele 3 luni de viață, plânge mai mult de 3 săptămâni, de 3 ore pe zi, de 3 zile pe săptămână.

Bineînțeles, există câteva lucruri pe care le poți face ca mamă, pentru a preveni o stare gravă de colici și pentru a diminua durerea micuțului tău. Iar aceste lucruri încep încă din perioada de sarcină și continuă până după nașterea copilului: renunță de tot la fumat și la alcool, mănâncă sănătos, fugi de alimente care balonează sau care se digeră greu, dormi mult și relaxează-te! Dacă îl hrănești cu biberonul, alege un biberon de calitate, special conceput împotriva colicilor (da, există!) și asigură-te că îi oferi un lapte de calitate.

Știu că somnul și odihna nu prea se pupă cu primele luni de viață de după naștere ale unei mame, însă este vital să fii odihnită și relaxată! Încearcă să ieși din decor, să-ți iei familia și să faci altceva decât lucrurile robotice din casă. Luați-vă o cazare în Sinaia la un superb hotel de 4 stele și bucurați-vă împreună de aer curat, decor diferit și prima vacanță împreună!

Foto: lifehealthandfood.com