Acum că v-ați făcut o idee despre avantajele bloggingului, să trecem la partea tehnică a problemei: cum vă faceți efectiv un blog.

Ei bine, pașii sunt următorii:

1.Alegerea și înregistrarea domeniului, mai exact noua voastră ”căsuță”. Indiferent dacă începeți cu Blogspot sau cu WordPress, este important să investiți din prima într-un domeniu propriu, de sine stătător, gen www.prenumenume.ro. Nu vă aruncați la domenii copilărești, care transmit doar informații negative despre voi, gen www.suntcristinicasiiubescvaralamare.wordpress.com

Disponibilitatea numelui și înregistrarea lui se poate face pe www.Rotld.ro, unde veți găsi și multe informații utile.

2.Dar cum nu sunteți Dorothy în ”Vrăjitorul din Oz” ca să zburați cu noua voastră casă prin aer, vă trebuie și un ”teren”, adică un pachet bun de hosting.

3.După ce v-ați hotărât asupra subiectelor pe care le veți aborda pe blog, e timpul să faceți un pic de research printre miile de teme WordPress gata realizate. Și prin temă mă refer aici la designul blogului care vine de cele mai multe ori cu câteva îmbunătățiri utile.

4.Apoi vine partea aia incredibil de ”drăgălașă” în care vă instalați tema, vă traduceți tema și vă faceți toate setările necesare. Ei, pentru toate acestea vă propun un proiect local despre tot ce înseamnă WordPress pentru începători – www.wordpresszone.com

Acesta e nivelul 2, în care v-ați cumpărat terenul și v-ați ridicat casa. Însă trebuie să o și ”mobilați” și să fiți pregătiți pentru oaspeți, ca o gazdă bună ce veți fi, nu? Dar asta când vom ajunge la nivelul 3.