Cum ar fi ca laptele sa curga din pahar doar atunci cand trebuie?

Mai ții minte momentul ăla când copilul tău a ridicat pentru prima dată un pahar și a băut singur din el? Momentul ăla când a ținut singur-singurel paharul ăla cu mânuțele lui pufoase și a băut cu gurița aia dulce de-ți vine și acum să o mănânci? Eu îmi amintesc că am sărit de bucurie de parcă tocmai câștigasem la loto sau de parcă descoperisem soluția la una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. Pentru că așa suntem noi, mamele, ne emoționăm la fiecare lucru pe care îl fac copiii noștri în dezvoltarea lor.

Plângem de bucurie când face primul pas, când zice primele cuvinte, când merge singur la toaletă. Vorba aia: de acum e mare și independent! Și oricât de mult ne place să avem grijă de ei, ne place și mai mult să îi vedem independenți, descurcăreți, pe picioarele lor! Nu, nu mă refer să plece mai repede de acasă, la casele lor, așa cum glumim uneori în momentele noastre de criză! Ci efectiv să aibă acea încredere în ei că pot și chiar să facă!

Și știți cum se enervează copiii atunci când nu pot face ceva, nu? Bine, ne enervăm și noi tare când nu putem să facem un lucru, darămite ei, care nu înțeleg prea bine nici măcar de ce. Și uite așa le vine să arunce pe jos paharul de apă pentru că nu curge bine! Dar… ce să vezi, curge extraordinar de bine când îl punem în geantă și ne trezim cu toate lucrurile ude. Și atunci ne vine nouă să îl aruncăm pe jos! Vi s-a întâmplat și vouă? Eu una am avut problema asta de la primele pahare ale Rebecăi și o am inclusiv acum: nu se închide bine, curge, e prea greu, nu e practic, nu e dintr-un material de calitate, se murdărește tot timpul la mustiuc, paiul se strică repede și câte și mai câte. Și am schimbat multe pahare în trei ani!

Așa că am făcut un pic de cercetare, am stat de vorbă cu oamenii și am găsit un produs care mi-a atras atenția. Încă nu am apucat să îl testez cu Rebeca, dar m-a luat atât de tare entuziasmul când l-am văzut și când am auzit de el la alți părinți, încât am zis că trebuie să împărtășesc mai întâi cu voi, apoi să îi iau și Rebecăi unul. Ei bine, e vorba de Nuby 360⁰ Wonder Cup, un pahar special pentru copii care… fiți atenți… nu curge! Mai mult:

– Are o margine moale din silicon, care îi permite copilului să bea din orice parte;
– Lichidul curge prin presiunea buzelor copilului, atunci când acesta vrea să bea, fără să existe riscul ca lichidul să curgă în alt moment (când întoarce paharul, când îl aruncă pe jos etc.);
– Fără pai, fără mustiuc, fără bisfenol A (info aici);
– Culori și modele atractive;
– Practic de băut pentru copii, ușor de curățat pentru părinți.

Eu una chiar sunt curioasă să îl încerc, mai ales că îmi doresc de multă vreme un pahar de genul ăsta, bun și pentru ea și pentru mine! Dacă l-ați folosit deja, aștept impresii! Dacă vreți să vi-l luați, eu l-am găsit la vânzare aici. Dacă mai aveți nevoie de info, vă las cu un video despre acest concept de pahar Nuby 360⁰ Wonder Cup!

Foto: primele-cumparaturi.ro

Share:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle+

4 Comments

 • Raluca Bădița aprilie 6, 2017 Reply

  Perfect ar fi!!Îți dai seama dacă abia acum a început sa bea din pahar câte mai am de luat?

  • Andreea Ignat aprilie 6, 2017 Reply

   Daaaa! Sunt o sumedenie de chestii de luat! Noi schimbăm paharul la câteva luni. Și fiică-mea are aproape trei ani!

 • Ignat Alexandra aprilie 7, 2017 Reply

  Aaron a avut unul. Era fain tare că nu curgea apa in geanta iar cel mic era mega incantat de el. Cu timpul, a devenit fascinant de sticle și l-a uitat.
  Singura chestie aiurea, e că banda aceea de silicon se murdărește și ea și trebuie curățată. Dacă o speli des și insiști (așa cum am făcut eu) strici efectul acela de tip supapa și începe să curga…

  • Andreea Ignat aprilie 7, 2017 Reply

   Aah, uite la asta nu m-am gândit! Dar în cât timp s-a stricat? Întreb ca să fac o paralelă între cât de des schimbăm noi paharele acum 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.