academic

Sa termini trei ani de facultate de PR si sa nu stii ce inseamna o campanie de PR este grav. Sa dai vina pe sistem ca nu stii acest lucru este chiar jalnic. Sa stai trei ani de zile fara sa faci nimic in domeniu este de-a dreptul trist. Sa afisezi o atitudine ofensiva atunci cand ai aflat ca ai luat o nota mica la un proiect arata clar ca nu ai ce cauta in acest domeniu.

Cand veti lucra intr-o companie, indiferent daca e in PR sau nu,  veti observa ca puteti lucra nopti intregi la un proiect, dar daca acest proiect nu este bun si profitabil, angajatorului chiar nu ii va pasa de orele petrecute de voi pentru a realiza ceva ce nu trebuie. E pierdere de timp. Nu v-a cerut nimeni proiect de 40 de pagini in care sa prezentati o campanie de informare a organizatiei voastre. Acest lucru nu se face la Relatii Publice Sectoriale. La acest obiect, asa cum v-am explicat si in timpul semestrului, se fac campanii de PR pentru organizatiile voastre. Din pacate, marea majoritate dintre voi au realizat campanii de informare si implicit nu au folosit instrumente de PR. Au mai fost cazuri in care s-a incercat o campanie de PR, insa ipotezele de lucru sau  instrumentele de PR utilizate nu erau relevante. Nu pot sa punctez doar calitatea hartiei sau numarul de pagini folosite, ci am nevoie de o campanie de PR cu toate elementele ei. Am mai observat ca ati scris la sfarsit bibliografie … nu aveam nevoie de o bibliografie din care sa luati parte teoretica si pe care sa o utilizati incorect.

De asemenea, mi-ati cerut lamuriri pentru fiecare nota in parte. Acest lucru nu se poate intampla din moment ce doar mi-ati inmanat proiectele si nu a mai avut loc un examen oral. Daca as sta pentru fiecare proiect in parte sa explic unde s-a gresit si cum trebuie imbunatatit, inseamna ca toate zilele in care am stat sa corectez au fost pirdere de timp, lucru care nu se poate intampla. Vi s-a inmanat de la inceput grila de evaluare pe baza careia veti fi punctati si trebuia doar sa aveti in vedere acele elemente. Ati pierdut cel putin un punct pentru lipsa bugetului de exemplu.

Creativitatea pe care v-am cerut-o atat de mult nu trebuia sa se opreasca, asa cum s-a intamplat in 80% din cazuri, la prima etapa, cea de concepere a ONG-ului. Ma interesa mai mult creativitatea in cadrul campaniei de PR. Cu ce veniti voi nou. Nu trebuia sa copiati strategii din carti pe care sa le puneti la bibliografie. Nu asta era ideea. Trebuia sa veniti voi cu solutiile proprii la problema identificata in cadrul organizatiei voastre.

Daca vreti sa reusiti in acest domeniu si chiar si in viata de zi, nu mai asteptati sa va mangaie lumea pe cap si sa va spuna ce bine ati procedat. Invatati sa acceptati critici si sa le folositi in mod constructiv. Iesiti din cubul „proiect pentru facultate”. Tot ce faceti e de fapt pentru voi, nu pentru altcineva, asa ca nu incercati sa va pacaliti singuri doar pentru a castiga ceva de moment. Nu e de fapt nici un castig.

Am modificat notele pe proiectele voastre cu mentiunea ca va mai exista o nota si de la dl Teodorescu.

Note studenti

Cei nemultumiti de nota primita la proiect sunt invitati joi, 22 ianuarie 2009, sa dea un examen scris, dupa cum urmeaza: 10:00-12:00 grupele 1,2,3 si 12:00-14:00 grupele 4,5,6. Atentie: examenul este doar pentru cei care doresc o marire a notei.

Materia pentru examen si biletele cu subiecte le aveti aici.