Până să rămân însărcinată și să o nasc pe Rebeca, nu am dat prea mare importanță copilăriei mele. De abia atunci când am ajuns în postura de mamă mi-am dat seama că tot ce fac acum ca adult și ca părinte se bazează pe modul în care am fost crescută, pe așteptările părinților mei și a societății de la mine și pe principiile de parenting aplicate atunci. Mai ales, dacă stăm bine și ne gândim, că atunci erau în mare trend ”pedepsele” și ”obediența”.

La nivel mondial, 4 din 15 adulți suferă de anxietate sau o formă de depresie, bazată pe neputința găsirii unui echilibru, din cauza durerilor nespuse ale copilăriei. Mulți adulți au trecut în copilăria lor prin faze de critică, de judecată, de frică de greșeli, de încercare de a fi perfecți, pentru că voiau să nu își dezamăgească părinții și, mai mult, voiau ca aceștia să fie mândri de ei. Astfel că, acum, peste 760.000 de copii români au o tulburare de sănătate mintală în acest sens.

Cum să ne acceptăm limitările, să ne acceptăm pe noi, așa cum suntem? Cum să ne dezvoltăm relația de părinte sau de cuplu, din prisma înțelegerii și rezolvării acestor probleme? Cum ne descoperim adevăratul sine, nu cel fals, creat pentru a mulțumi pe altcineva?

Otilia Mantelers, expert în parenting, și Gaspar Gyorgy, psiholog clinician, ne invită la prima conferință din România pe tema ”Puterea relațiilor. Călătoria de la vină către vulnerabilitate și vindecare”. Evenimentul va avea loc pe 10 octombrie 2015, la București, și va strânge peste 400 de părinți din toată țara. Iar noi vom fi acolo, susținând, ca de fiecare dată, evenimentele de calitate și subiectele cu adevărat importante în parenting.

Conferința va dura patru ore, fiind structurată pe două părți principale, iar toate informațiile necesare se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului.

Cine sunt Otilia Mantelers și Gaspar Gyorgy? Iată ce spune fiecare despre celălalt:

Otilia Mantelers este considerată una dintre cele mai apreciate experte naționale în parenting și sănătate relațională. Specializată în tehnici de lucru focusate pe joc și conectare emoțională, Otilia a reșit să readucă echilibrul în multe familii din România, iar conferințele sale au devenit o sursă de inspirație pentru numeroși specialiști în educație, psihologie și psihoterapie. Soție și mamă implicată, reușește să îmbine într-o manieră excelentă echilibrul dintre viața de familie și cariera profesională, iar cei trei copii îi sunt o sursă inepuizabilă de creativitate și reinventare personală„, spune Gaspar Gyorgy despre Otilia Mantelers.

Gaspar Gyorgy, fondatorul și președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, este apreciat drept unul din cei mai de renume psihologi și psihoterapeuti de familie din România, care pornește noi trenduri în sănătatea relațională la noi în țară. Munca lui vindecatoare cu persoanele și familiile pe care le-a călăuzit în procesul terapeutic, studiile sale neîncetate în domeniul relațiilor interpersonale, conferințele cu specialiști internaționali pe care le-a organizat, l-au făcut să fie specialistul de referință în domeniul psihologiei în România. Gaspar este unul din cei mai ardenți promotori ai mindfulness-ului relațional, al terapiei IMAGO de familie și crede cu tărie în puterea relațiilor interumane de a vindeca ființa umană și de a crea o lume mai bună„, spune Otilia Mantelers.

Înscrie-te și tu la conferința de parenting a acestei toamne și contribuie la dezvoltarea puterii relațiilor în România!