Este bine știut faptul că un om achiziționează ceva dacă vede că și alții l-au achiziționat și sunt mulțumiți de el. Practic, de aceea sunt forumurile atât de populare și de accesate atunci când cauți informații despre un produs sau un serviciu pe care îl dorești.

Le-am zis la mulți clienți să renunțe la siteurile statice, cu texte pompoase, care nu zic nimic și să dea paginii online o înfățișare umană, printre care să strecoare și un portofoliu de clienți sau o secțiune de testimoniale. Foarte important, testimonialele trebuie să fie reale!

Navigând pe diferite site-uri, l-am găsit pe cel de la Romarg, care oferă servicii de hosting. Cu un meniu în header destul de generos, cei de la Romarg au pus testimonialele în partea de jos, rulându-se câte unul la fiecare revenire pe homepage, cu posibilitatea de ”Cititi toate parerile”.

Știu că multă lume citește aceste testimoniale, dar nu știu câți dau click pe siteurile clienților. Eu am dat, ca să văd cum merg de fapt acele siteuri. Și … surpriză. Unele dintre ele nici măcar nu mai există, deși sunt trecute pe prima pagină de testimoniale.

Chiar al doilea testimonial face referire la un site al cărui abonament de hosting este suspendat. Repet, al doilea testimonial mulțumește pentru serviciile de hosting, iar contul de hosting este suspendat.

Ca să nu mai spun că exact în primul testimonial se folosește incorect cuvântul ”profesional”, în loc de ”profesionist”. Mai mult, tot în primul testimonial se folosește expresia ”voi folosi și acest acest serviciu, dar după anul nou”. Lucru foarte greșit, deoarece duce cu impresia la ”paștele cailor, undeva în viitor, poate …” și nu un call-to-action.

Un pic mai jos, un alt domn spune: ”Multumesc pentru calitatea serviciilor dvs. voi fi clientul dvs. permanent. Datorita acestui domeniu, viata mea s-a schimbat radical cu 180 grade”. Atât de tare s-a schimbat viața lui și atât de ”permanent” a rămas client, încât site-ul lui nici măcar nu mai există.

Dar, așa cum spunea și un alt client de-al lor, ”alte comentarii sunt de prisos”.

Acum știți și voi cum e … nu toți clienții scriu corect limba română, români fiind. Iar când scriu anumite texte, e posibil să le scape unele litere sau să facă anumite greșeli. Ei bine, în postura de companie care publică pe site-ul propriu testimonialele clienților, trebuie să te asiguri că acestea sunt impecabile. Nu sunt de acord cu ideea de a lăsa textele cu greșeli, ca un fel de dovadă că vin de la oameni normali. Din punctul meu de vedere, cu cât textele sunt scrise mai corect și totul este impecabil, cu atât dovada de calitate este mai mare.

În concluzie, ca un sfat pentru companiile care folosesc testimoniale:
– verificați textele clienților din punct de vedere al limbii utilizate;
– verificați conturile clienților și valabilitatea lor;
– scoateți în față testimonialele cu adevărat importante, care determină noii clienți să cumpere de la voi.

Spor la testimoniale!

Sursa foto: blog.commonfloor.com