Am zis și o mai zic: comunicarea deschisă și blândă dintre părinte și copil este cel mai important lucru pe care un părinte îl poate face pentru dezvoltarea armonioasă a copilului său. Bineînțeles, imediat după iubirea necondiționată, care, dacă e însoțită de implicarea activă a părintelui, duce firesc și la comunicare. Pentru că dacă vorbești tot timpul cu cel mic și îl înveți să își exprime sentimentele, să descopere lumea prin joc și să aibă încredere în el, vei contribui la creșterea adultului fericit de mâine. Desigur, e nevoie de mult mai mult decât atât și de foarte multă implicare, dar trebuie să recunoaștem că este o provocare care ne place teribil!

Încă învățăm fiecare dintre noi cum să facem asta, în fiecare etapă de creștere a copilului, mai ales că venim de acasă cu bagajul din propria copilărie. Fiecare carte, fiecare discuție, fiecare eveniment de parenting este o nouă oportunitate de a învăța despre tine, despre copilul tău, despre ceilalți. Este o nouă oportunitate de a mai descoperi câte ceva din minunatele taine ale parentingului. Pot fi informații noi, confirmări sau adevărate revelații. Pot fi discuții cu specialiștii, cu ceilalți părinți sau chiar cu sine. Pentru că parentingul nu e doar despre copii, ci mai ales despre părinții și adulții din jurul lor, cei care devin modele, sprijină și oferă direcții.

O nouă oportunitate pentru părinți de a învăța direct de la specialiști a început chiar astăzi în șapte orașe ale țării: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Arad și Brașov. Despre ce este vorba? Despre o nouă ediție din Săptămâna Psi pentru Părinți, un eveniment organizat de prietenii mei dragi de la Editura Trei și găzduit de oamenii simpatici din rețeaua Librăriilor Cărturești.

Atelierele pentru părinți au loc în săptămâna 19-25 februarie 2018, încep la ora 18:30 și au intrarea liberă. Mai mult, în această săptămână, toate cărțile de parenting și psihologia copilului de la Editura Trei sunt disponibile în toată rețeaua Cărturești din țară la o reducere de 25%.

Vă las mai jos programul și speakerii din Săptămâna Psi pentru Părinți de la Iași, cu mențiunea că găsiți programul pentru toate celelalte orașe aici.


PROGRAM IAŞI – Librăria Cărtureşti – Palas

 1. Fericirea în familie
  Invitat: Ana Băianu
  Carte recomandată: Mari mituri despre dezvoltarea copiilor – Stephen Hupp, Jeremy Jewell
  19 februarie
  (luni) – ora 18.30
 2. Ce se întâmplă cu copiii când părinții se despart
  Invitat: Marcel Nedelcu
  Carte recomandată: Când părinții se despart – Françoise Dolto
  20 februarie
  (marți) – ora 18.30
 3. Copil fericit – adult fericit
  Invitat: Simona Filip, Angelica Sirețchi
  Carte recomandată:  Copil fericit – adult fericit de Edward M. Hallowell
  21 februarie
  (miercuri) – ora 18.30
 4. Cum știu copiii pe ce butoane să apese. Despre parentingul contemporan
  Invitat: Cornel Celmare
  Carte recomandată: 10 paşi pentru a deveni un părinte (aproape) perfect – Mary Ellen Renna
  22 februarie
  (joi) – ora 18.30
 5. Îndrumări pe căile întortocheate ale adolescenței
  Invitat: Elena Ceucă
  Carte recomandată: Caile întortocheate ale adolescenței – Lisa Damour
  23 februarie 
  (vineri) – ora 18.30

Hai, ne vedem la Cărturești, alături de prietenii de la Trei și specialiștii în parenting!