Noi, ăștia care scriem în online, avem în mâini o putere pe care alții nu o au – aceea de a influența prin ceea ce scriem. Acum, nah, depinde de fiecare ce face cu puterea asta și cum îi inspiră pe ceilalți. Eu una am, de exemplu, câteva principii pe care le respect când vine vorba de scris pe blog și care zic cam așa: să pun întotdeauna conținut original, să scriu din propria experiență, să nu mint, să îmi folosesc stilul meu cu umor și limbaj natural, să dau oamenilor conținut relevant, util și pozitiv. Că, vorba aia, sunt destule site-uri și bloguri în online care fac fix pe dos!

Ei, ca să te asiguri că textul tău ajunge la cât mai mulți oameni, e de la sine înțeles că e musai să fie scris bine. Adicălea, să faci povestea aia al naibii de atractivă pentru toți cei care o citesc. Și dacă lucrurile s-ar termina aici, ar fi totul minunat. Dar, în ziua de azi, e nevoie de un pic mai mult, dacă vrei o prezență bună în online. Și uite așa ajungem la partea aia tehnică de mă omoară pe mine cu zile. Partea aia în care nu mai ești doar tu și cititorii tăi, ci trebuie să îl bagi un pic în seamă și pe domnul Google, care, vezi tu, e cea mai pretențioasă persoană „de la masă”, chiar dacă tu îți iubești mai mult cititorii. Pe scurt, tre` să știi care e treaba asta cu SEO și cum o poți folosi și tu, ca să iasă toată lumea pe plus: și tu, și cititorii tăi, și domnul Google.

Fix de aia m-am înscris eu la cursul de SEO, organizat de Rezistența Online pe 29 și 30 aprilie la Iași: pentru că îmi pasă ca textele mele să ajungă corect la oameni, iar blogul meu să fie plăcut de „țâfnosul” Google. La cursul ăsta de SEO pot veni bloggeri, oameni care lucrează în online sau antreprenori care vor o prezență mai bună în online pentru afacerea lor. Evident, sunt așteptați oameni din toată zona Moldovei, mai ales că trainerul va fi Ela Iliesi, numită de Squirrly unul dintre cei 5 cei mai inspiraționali traineri SEO din lume.

Presupun că vrei să știi cât de cât cam ce vei afla la cursul de SEO, așa că, înainte să te trimit pe un alt site unde să citești mai multe informații, îți spun că tematica include: ce este, până la urmă, SEO și cu ce te ajută; care este algoritmul după care funcționează Google; cum ajunge site-ul sau blogul tău în primele poziții Google; cum analizezi comportamentul segmentului online căruia i te adresezi; cum scrii articole online optimizate; ce cuvinte relevante folosești; cum se construiește un site de top; cum poți fi găsit de motoarele de căutare; cum pui corect linkurile în articole; cum îți construiești un plan SEO pe termen lung și multe alte informații conexe.

Ei, acum a venit acel moment în care îți las linkul de unde poți afla mai multe informații despre cursul de SEO și unde te poți înscrie, ca să prinzi și tu unul dintre mult-râvnitele locuri! Hai, ne vedem la cursul de SEO de la Iași, pe 29 și 30 aprilie!

Foto: pinterest.com