În dimineața zilei de 6 aprilie 2007, zăceam pe jos, în biroul meu de acasă, într-o baltă de sânge. În cădere, m-am lovit cu capul de colțul biroului, tăindu-mă la ochi și spărgându-mi pometele. Căzusem din cauza extenuării și a nesomnului”. Astea sunt primele rânduri scrise de Arianna Huffington în cartea sa, rânduri cu care mi-a captat atenția imediat, pentru că prin asta trecusem și eu. A fost nevoie să ajung la limită, pe un pat de spital, ca să îmi dau seama că îmi băteam joc de sănătatea mea, de viața mea, de mine. Munceam ca nebuna zi și noapte, crezând, naiva de mine, că succesul stă în bani, carieră și muncă. Până când… m-am trezit! Așa cum a făcut-o și Arianna Huffington, una dintre cele mai influente femei din lume. Iar cartea sa, Succesul redefinit, a fost terapie pură pentru mine!

Arianna Huffington provine dintr-o familie de greci, iar mama sa era întruchiparea calmului, a înțelepciunii și a fericirii. Pe scurt, era succesul pe care îl căuta Arianna fix altfel, prin cariera sa. Tocmai de aceea, cartea îi este dedicată mamei sale iar în rândurile din ea aduc de mai multe ori vorba despre ce spunea sau ce făcea mama sa în diferite situații.

Cartea este o binemeritată lecție pentru toți cei care aleargă cu disperare după bani, cei care uită să se bucure de lucrurile simple ale vieții, cei care se consumă pentru proiecte care nu le aduc nicio satisfacție, cei care se macină pentru relații eșuate, cei care trăiesc în trecut, fără să se bucure de prezent, fără să respire, fără să trăiască cu adevărat.

Îmi place cartea asta nu doar pentru că m-am regăsit în experiențele Ariannei, ci și pentru că îmi place stilul său de a-și împărtăși cu noi povestea, de a-și accepta imperfecțiunile, de a înțelege că fericirea unui om depinde doar de el, oricât de clișeistic ar suna. Așa cum spunea și mama Ariannei, noi avem telecomanda în mână. Când nu ne mai place ceva, avem puterea de a schimba canalul! E atât de simplu! De ce nu o facem?

Arianna a renunțat la cariera sa fabuloasă, la topurile fruntașe cu cei mai influenți oameni din lume, la alergătura nebună după bani, pentru a se regăsi pe sine, pentru a petrece mai mult timp cu ea și cu familia ei. Nu asta contează până la urmă, de fapt?

Cartea conține experiențe detaliate, pline de învățăminte (pentru cine vrea să învețe), dar și resurse practice care te ajută să îți redefinești succesul și să faci lucrurile altfel – mai bine pentru tine! Salvasem o mulțime de pasaje din carte pe care voiam să le împărtășesc cu voi, dar mi-am dat seama că m-aș lungi cam mult. Și de ce aș face asta, când ar fi mult mai simplu să vă luați și voi propriul exemplar!

Fie că ați trecut deja printr-o experiență marcantă, ca mine, fie că munciți pur și simplu prea mult și simțiți că nu mai aveți timp pentru voi, luați-vă această carte și savurați-o cuvânt cu cuvânt! O să vedeți că priviți viața cu alți ochi, unii mult mult mult mai buni! Pentru că da, viața e al naibii de frumoasă, dacă știi să te bucuri de ea!

Foto: innovation-village.com