Știți toți cum e când ești părinte și îți vezi copilul bolnav. E groaznic și când ești acasă și poți să îl duci repede la medicul de încredere la care mergi de obicei. Dar, ce faci când ești în vacanță, departe de casă, și copilul face febră mare sau se umple de bube?

Când cei de la Social Moms mi-au propus să moderez evenimentul SOS, vine vacanța!, nu am stat pe gânduri. Era vorba despre un eveniment în care aveam pe scenă trei medici extrem de solicitați, la care ajungi în mod normal foarte greu, pentru că sunt ceruți și căutați de părinți. Acum aveam șansa să le adresez întrebări și să aflu direct de la ei cum stă treaba cu afecțiunile medicale ale copiilor pe perioada vacanței de vară.

Pe 8 iunie, am moderat acest eveniment organizat de Social Moms, având ca partener principal Cutaden Bebe, noul produs de la Antibiotice pentru îngrijirea pielii bebelușilor, și sprijinit de Arcadia – Spitale și Centre Medicale. Cât timp părinții au ascultat informațiile oferite de medici, copiii s-au putut bucura la locul de joacă special amenajat, cu jucării puse la dispoziție de Momki.

Le-am avut pe scenă pe doamna dr. Cotruța Iliescu, Medic Primar Pediatrie, Coordonatorul Centrului de Pediatrie Arcadia, doamna dr. Mihaela Fitrolakis, Medic Specialist Pediatrie, supraspecializare în terapie intensivă, și pe doamna conf. dr. Daciana Elena Brănișteanu, medic primar dermatolog.

Doamna dr. Iliescu a vorbit despre ce înseamnă febra la copii și ce înseamnă fiecare etapă de temperatură în parte, cum e cu răul de mașină în vacanță, ce facem în caz de diaree sau constipație la copii, cum tratăm otitele, conjunctivitele, gastroenteritele și vulvovaginitele. Doamna doctor a chemat și o mămică pe scenă și au compus împreună trusa medicală pe care orice părinte ar trebui să o aibă în vacanță și pe timpul verii.

Apoi, doamna doctor Fitrolakis, care are supraspecializare în terapie intensivă, a vorbit despre arsurile solare, intoxicațiile alimentare, înecul, înțepăturile de albine, alergiile și stopul cardio-respirator. Un moment extrem de important al evenimentului a fost atunci când doamna dr. Fitrolakis a făcut câteva demonstrații de acordare a primului ajutor, explicând ce are de făcut părintele în diferite cazuri, în funcție de vârsta copilului.

Doamna Conf. Dr. Daciana Brănișteanu a pus accentul pe îngrijirea corectă a pielii copiilor, vorbind atât despre cauzele apariției iritațiilor și erupțiilor, cât și despre modul în care le prevenim și le tratăm. Doamna conferențiar a subliniat importanța implicării tăticilor în creșterea și dezvoltarea copiilor, răspunzând totodată la câteva dintre cele mai frecvente întrebări ale taților. Tot doamna Conf. Dr. Brănișteanu a prezentat și  beneficiile produsului Cutaden Bebe, crema de îngrijire a pielii bebelușilor, care conține trei ingrediente esențiale: Vital ET – o formă naturală vitamina E, care hrănește pielea,  oxid de zinc, care o protejează, și ihtiol, cu rol antibacterian.

În cazul în care nu ați ajuns la eveniment, să știți că prezentările sunt disponibile pe pagina de Facebook Social Moms, acolo unde găsiți și înregistrarea evenimentului. Fotografii de la evenimentul SOS, vine vacanța găsiți aici, asta așa ca să nu mai ratați niciun eveniment despre sănătatea copiilor voștri pe viitor!

andreea ignat

Foto: Zavatos