A treia zi de #MusicChallenge vine cu o provocare care sună cam așa

O melodie de la care știți pe de rost toate versurile.

Asta a fost una dintre cele mai grele provocări de pe lista mea, pentru că… știu pe de rost versurile de la mai toate melodiile. Dar mi-a venit în minte o melodie tare dragă mie, pe care oamenii nu prea o știu și care are nu doar un mesaj puternic, ci și o poveste interesantă.

E vorba de Bitch, melodia din 1997, cântată de Meredith Brooks, prima artistă care a lansat un cântec care conține cuvântul „Bitch” în titlu. Meredith și-a început cariera muzicală la 15 ani și a cântat neîncetat. Dar de abia la 38 de ani a cunosc succesul, odată cu melodia „Bitch”, care a rămas, de altfel, cel mai cunoscut cântec al ei. Piesa a stat timp de două săptămâni pe locul 2 în topuri, fiind surclasată doar de faimoasa I`ll be missing you, a lui Puff Daddy, despre care vă voi povesti la o altă provocare.

Dar cum a ajuns Meredith să lanseze un astfel de hit după atâția ani? Vă zic chiar acum! Ei bine, Meredith avea un contract cu casa de discuri Interscope. Dar ei nu erau prea încântați de colaborare, pentru că artista nu scotea nimic care să provoace acea frenezie de care are nevoie o casă de discuri. Mai avea la dispoziție o singură încercare, după care casa de discuri ar fi încheiat colaborarea cu ea și, probabil, s-ar fi încheiat și cariera ei.

Managerul ei a chemat-o într-o seară, la unul dintre concertele lui Meredith, pe textiera Shelly Peiken, ca să o cunoască pe Meredith și să vadă dacă pot lucra împreună pentru un cântec care să devină hit. Lui Shelly i-a plăcut din prima clipă de Meredith, atât ca voce, cât și ca atitudine. Spunea că „she has balls and she can really sing”.

Într-o zi, Shelly a avut una dintre acele zile groaznice pe care le avem cu toții și i-au venit în minte cuvintele „I hate the world today”. Le-a notat, iar gândul i s-a dus imediat la Meredith, care avea nevoie de un text plin de revoltă. A chemat-o la ea și au compus împreună piesa, vorbind despre faptul că o femeie înseamnă atât de multe lucruri și că nu i se poate pune etichete. La final, erau amândouă perfect mulțumite de ce a ieșit, așa că au trimis un demo mai departe. Tuturor le-a plăcut piesa la nebunie, iar succesul ei a venit apoi de la sine.

Shelly povestea într-un interviu că era la volanul mașinii ei minuscule, cu o burtă imensă de gravidă, când a început să cânte la radio „Bitch”. În momentul în care a început melodia și a auzit cuvintele „I hate the world today”, ochii i s-au umplut de lacrimi și era să facă pe ea de bucurie.

Ani de zile, piesa asta mi-a fost la inimă și am cântat-o de nenumărate ori, ca un imn de revoltă, așa cum i-a fost menirea. Și nu e de mirare că știu pe de rost toate cuvintele pe care le-a așternut Shelly pe hârtie și le-a cântat Meredith cu atâta patos și pasiune.

Bucurați-vă de ea, apoi spuneți-mi care e melodia de la care știți voi toate cuvintele pe de rost!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

Bitch

by Meredith Brooks

I hate the world today
You’re so good to me
I know but I can’t change
Tried to tell you
But you look at me like maybe
I’m an angel underneath
Innocent and sweet

Yesterday I cried
Must have been relieved to see
The softer side
I can understand how you’d be so confused
I don’t envy you
I’m a little bit of everything
All rolled into one

I’m a bitch, I’m a lover
I’m a child, I’m a mother
I’m a sinner, I’m a saint
I do not feel ashamed
I’m your hell, I’m your dream
I’m nothing in between
You know you wouldn’t want it any other way

So take me as I am
This may mean
You’ll have to be a stronger man
Rest assured that
When I start to make you nervous
And I’m going to extremes
Tomorrow I will change
And today won’t mean a thing

I’m a bitch, I’m a lover
I’m a child, I’m a mother
I’m a sinner, I’m a saint
I do not feel ashamed
I’m your hell, I’m your dream
I’m nothing in between
You know you wouldn’t want it any other way

Just when you think, you got me figured out
The season’s already changing
I think it’s cool, you do what you do
And don’t try to save me

I’m a bitch, I’m a lover
I’m a child, I’m a mother
I’m a sinner, I’m a saint
I do not feel ashamed
I’m your hell, I’m your dream
I’m nothing in between
You know you wouldn’t want it any other way

I’m a bitch, I’m a tease
I’m a goddess on my knees
When you hurt, when you suffer
I’m your angel undercover
I’ve been numb, I’m revived
Can’t say I’m not alive
You know I wouldn’t want it any other way

unsplash-logoCharles Deluvio