Cine nu îl cunoaște oare pe Virgil Ianțu, vestitul burlac transformat în familist și, mai ales, în tată de nota 20? Ei, chiar dacă Virgil Ianțu are o voce minunată și o carieră muzicală solidă, nouă ne-a rămas în minte cel mai bine din perioada în care prezenta emisiunea „Copiii spun lucruri trăsnite”. Deh, la cât de delicioși erau copiii ăia și cât de savuroase erau perlele lor, e cam greu să uiți așa ceva! În plus, am și eu parte acasă de o colecție întreagă de RebePerle, așa că știu cum e!

De curând, Virgil Ianțu a lansat un nou proiect pentru părinți și copii, care mie, una, îmi este foarte drag și, totodată, foarte util. Este vorba despre cartea Copiii spun… emoțiile sunt bune, apărută luna aceasta la Pandora M, divizia de carte pentru copii și adolescenți din Grupul Editorial Trei.

Cartea spune povestea unei fetițe care se pregătește pentru ziua cea mare: momentul în care va cânta pe scenă la serbare. De când se trezește, e cuprinsă nu doar de entuziasm, dar și de neliniște. Reușește să își stăpânească singură emoțiile negative cauzate de temeri și se axează pe emoțiile pozitive, cele care transmit publicului emoție și magie. Este ajutată să treacă peste toate aceste temeri și de către părinții săi iubitori, tatăl care o îmbrățișează și îi spune că strălucește și mama care o însoțește la serbare și care are încredere în ea.

Povestea se încheie cu succesul fetiței, în aplauzele publicului și cu o lecție foarte importantă despre încrederea în sine, dar și despre pregătirea temeinică. Mă bucur că Virgil Ianțu a abordat aceste două subiecte împreună în cartea sa, pentru că și eu, ca mamă, le consider esențiale în dezvoltarea copilului, în reușitele lui și în conștientizarea lor.

E o carte minunată, plină de dragoste, de optimism, de încredere, de energie pozitivă, pe care o veți citi cu zâmbetul pe buze și o veți închide cu hotărârea de a face ceva bun și bine. Este o poveste pe care ar trebui să o știe fiecare copil și fiecare părinte dornic să crească armonios un copil încrezător în forțele proprii.

Încă o parte bună a acestei cărți este că, dacă o cumperi până pe 20 iulie și găsești bulina roșie înăuntru, poți participa la concurs! Ce câștigi? Unul dintre cele 5 locuri în tabăra pentru părinți și copii din 4-6 august, la Cabana Harțagu, alături de Virgil Ianțu. Sună bine, nu? Mie îmi face serios cu ochiul concursul ăsta și tare bine mi-ar mai prinde un asemenea weekend! Mai multe informații despre concurs găsești și tu aici, iar cartea o poți cumpăra la reducere direct de pe site-ul Pandora M, de la Grupul Editorial Trei!

Și nu uita să îi spui copilului tău că îl iubești și că ai încredere în el!

Foto: Andreea Ignat