Știind cât de dificil este să ai un stil de viață sănătos și având dintotdeauna probleme în această privință, vreau să îi transmit copilului meu încă de pe acum cât de important este să știi cum să mănânci și, mai ales, cum să mănânci sănătos. Cred că este important să existe cât mai multe campanii de informare și de conștientizare, atât pentru părinți, dar și pentru copii, prin care aceștia să învețe care este rolul alimentației în dezvoltarea echilibrată și armonioasă a copiilor, precum și de ce este important să consumăm produse locale.

M-a bucurat mult vestea organizării unui eveniment pentru părinți și copii intitulat ”Creștem sănătos cu produse locale”, un târg de produse locale, atelier de nutriție pentru părinți și atelier de gătit pentru copii. Eveniment este organizat de Asociația EcoCreativ și va avea loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, în intervalul 11:00-14:00, la Conac Tradiție.

Practic, evenimentul de sâmbătă cuprinde patru mari activități:

1. Atelier de nutriție pentru părinți. Mihaela Brebu, specialist în nutriție și dietetică, va susține un seminar interactiv pentru părinți, în care va furniza tot felul de informații utile și necesare în alimentația corectă a copiilor;

2. Atelier de gătit pentru copii. Și copiii vor fi antrenați în discuții despre alimentație, fiind invitați totodată să se implice în pregătirea unor gustări sănătoase, folosind produse locale;

3. Târg cu produse locale. La eveniment vor fi prezenți și producătorii locali, aceștia aducând spre prezentare și degustare produse delicioase, cum ar fi legume, fructe, miere, lactate. Dulcețuri, pâine, uleiuri etc.

4. Tombolă cu premii constând în produse locale.

Biletul pentru un adult este de 20 lei, iar pentru un copil 10 lei. Pentru înscrieri și mai multe informații, acesați pagina de Facebook EcoCreativ, site-ul EcoCreativ sau pagina evenimentului ”Creștem sănătos cu produse locale”.