Nu cred că există om în țara asta, mai ales dintre cei care iubesc cărțile, care să nu știe colecțiile de la Editura Polirom. Top 10+, Ego Proza, Biblioteca Polirom, Historia, Polirom Junior și multe altele, toate sunt volume care ne-au îmbogățit mintea și sufletul și care ocupă un binemeritat loc nu doar în biblioteca noastră, ci și în inimile noastre.
Cu toate acestea, cred că puțini sunt cei care cunosc și colecția Psihologia copilului & Parenting de la Polirom. Și știți deja câtă importanță acord eu cărților de parenting și celor de psihologia și dezvoltarea copiilor. Pe mine m-au ajutat enorm încă dinainte să rămân însărcinată și cred că e de datoria noastră ca părinți să ne informăm și să ne dezvoltăm constant, așa cum facem și în viața profesională. Păi n-am hotărât noi că parentingul a ca un al doilea job full-time? Că trebui să citești continuu, să te informezi, să mergi la evenimente, să te dezvolți ca părinte, așa cum te dezvolți și pe plan profesional? Așa că m-am gândit să vă aduc și vouă în atenție și în bibliotecă niște cărți de parenting. Și cum altfel, dacă nu printr-un concurs?
6 cărți de parenting de la Polirom pot fi ale voastre, după ce citiți ce vă povestesc mai jos! Evident, începem cu titlurile celor 6 cărți de parenting, ca să știți ce anume ajunge în mâinile voastre!
Inteligența emoțională a copiilor, de Lawrence E. Shapiro
Ajută-ți copilul să devină independent, de Gill Hines și Alison Baverstock
Învață să asculți, de Elena Bonchiș
Divorțul toxic, de dr. Richard A. Warshak
Copilul nostru este supradotat, de Franz J. Monks și Irene H. Ypenburg
Cum să formezi caracterul copiilor, de John G. Miller și Karen G. Miller
Buuun, acum că știți care sunt cele 6 titluri și ați dat deja click pe ele, ca să le vedeți descrierea, sunteți pregătiți pentru regulament.
Concursul începe azi, 3 iulie și ține două săptămâni, adică până pe 17 iulie inclusiv. Ce trebuie să faceți voi în perioada asta, ca să mă convingeți că aceste 6 cărți ar trebui să ajungă la voi? Ei bine, regula zice că trebuie să îmi lăsați aici un comentariu și să-mi răspundeți la treaba asta:
Care dintre cele 6 cărți v-a atras cel mai mult atenția și de ce vreți să o citiți? Și tare bine ar fi dacă mi-ați spune și de ce sunt importante pentru voi cărțile de parenting.
Rugămintea mare este să îmi lăsați în câmpul potrivit adresa corectă de email, ca să vă pot contacta, în cazul în care le câștigați. Atât! Hai că-i simplu, așa-i? Măcar concursul să fie, dacă viața de părinte e atât de provocatoare!
Da, asa este, viata de părinte este provocatoare, mai ales de cand am ajuns la next level🤣, cu venirea în familia noastră al celui de-al doilea copil. Și pe cât este de frumos și implinitor pe atât este de greu. De aceea ma ajuta mult sa citesc sau chiar sa recitesc unele cărți de parenting. Titlurile „puse la bătaie” în acest concurs mi-au captat atenția, iar descrierile m-au convins sa particip 😁 Clar mi le doresc!
Este greu sa alegi intre carti de parenting, pentru ca fiecare dintre ele atinge si dezbate o anumita tematica si toate sunt, dupa mine, importante. Dar dintre acestea, pe cuvant ca privirea mi s-a oprit asupra titlului „cum sa fornezi caracterul copiilor” si „ajuta-ți copilul sa devina independent”. Sincer, am sentimentul ca oamenii care scriu despre aceste aspecte au o specializare intr-un domeniu care imbina peoceduri speciale de fizica moleculara sau cuantica, mecanica fina si ceva alchimie” 😊. Si tocmai de aceea devorez orice carte despre cum sa te autoeduci pentru a fi cel mai bun model, exemplu si sprijin al copilului, dar mai ales cum sa ii incurajezi sa considere corect felul lor natural de a fi si reactiona. Si cum sa isi directioneze energia si felul natural de a fi spre o experienta de viata frumoasa si deplina. Or, generatia celor ca mine, ca noi, a fost mai degraba „invatata” sa se limiteze in exprimare, sa își contureze viata prin prisma opiniilor comunitarii, singurele permise etc. Ceea ce s-a schimbat radical, la momentul actual. De aceea cartile de parenting sunt nu oportune, ci chiar necesare pentru un părinte care vrea mai mult de la el, pentru a darui copilului sau modele si experiente utile acestuia si relatiei din familie. Spun toate acestea, pentru ca mie mi-a luat aproape 30 de ani sa ma recalibrez si sa ma autoeduc in sensul de a avea o stima de sine inalta, de a fi increzatoare in fortele proprii, iar daca as putea invata cum se transminte o astfel de educatie, catre copilul meu, sens in care sunt convinsa ca ma vor ajuta cartile de mai sus, as face-o fara tagada!
Divortul toxic. De ce aceasta carte? In primul rand am vazut foarte multi tineri de varsta mea, care din pacate , relatia lor se incheie cu un divort. Cu siguranta, tinerii au facut alegeri gresite inainte sa se casatoreasca! In al doilea rand nu au pus alegerea lor in fata lui Dumnezeu si au nesocotit acest lucru. Cartile de pareting ma ajuta sa inteleg cat de adevsrata este Biblia si nu numai!
Copilul meu este supradotat!
Ei, nu consider că am născut supradotări, dar toți copiii se nasc genii, nu-i așa? Numai că atâta de mult avem nevoie de îndrumare pentru a vedea și dezvolta asta la copiii noștri! Și prin ei facem și noi o grămadă de treabă cu noi înșine, cu copchiii interiori pe care ni-i redescoperim și… Ce sa mai zic? Vreau sa citesc musai cartea asta și să o dai mai departe. Că dar din dar se face rai și primești din tot ce dai 🙂 Mulțumim, Andreea!
Pe mine „Inteligenta emotionala a copiilor” ma tenteaza. Am doi copii simpatici, energici, neascultatori, care reactioneaza fenomenal la diversi stimuli emotionali din jur. Mi ar placea sa recunosc reactii si stimuli si sa i incurajez in acest sens.
Fiind mama unui de baiat de 12 ani trebuie sa fiu mereu informata cu tot ce tine de parenting pentru ai putea da sprijinul meu in dezvoltarea lui ca viitor adolescent .Cartea care imi poate fi de ajutor este “Ajuta-ti copilul sa fie independent”
„Invata sa asculti” este titlul care imi atrage atentia cel mai mult. De ce? Pentru ca de aici ni se trag mai toate suferintele noastre emotionale: nu ne-a invatat nimeni sa ascultam, simtim ca nu suntem ascultati si intelesi. Avem doua urechi si o gura cu un motiv: sa ascultam de doua ori si sa vorbim o data. Pentru mine e o tema foarte importanta de lucru ca parinti aceasta: sa invat sa imi ascult copilul (atat verbal, cat si emotional) ca sa ii inteleg nevoile, sa nu intru in rolul de diriginta care sa ii spuna ce sa faca/ce sa nu faca.
Cartile de parenting, alaturi de podcasturi si bloguri, sunt pentru mine ca mersul la sala: imi antrenez incontinuu muschii parentingului sanatos. Mi-a devenit clar sa nu e suficient sa citesc o carte sau sa merg la un curs si gata, o sa stiu cum sa pun limite intr-un mod sanatos de fiecare data cand va fi cazul (doar un exemplu).
Acu’ 10 minute m-am întors de la terenul de joacă cu urechile roase de atâta grijă excesivă din părea unei mămici – fii atent, nu urca, ai grija, nu pune mâna!!!! Oh! Copiii trebuie să exploreze și să devină cât mai independenți, fix cum zice și titlul cărții ‘ Ajuta-ti copilul sa fie independent’
„Inteligența emoțională a copiilor” este cartea al cărei titlu m-a atras, deoarece, după ce am citit cartea lui Goleman, mi-am dat seama de carențele relațiilor dintre oameni, de ce aceștia nu-s empatici, de ce nu se cunosc pe sine, de ce nu sunt capabili să-și descifeze emoțiile… Pentru că nu i-a învățat nimeni, nici părinții, nici profesorii, iar această educație a emoțiilor este crucială. Sunt profesor de limba română de 13 ani și am avut această revelație împreună cu elevii mei, care mi-au spus că le place ora, pentru că vorbim și despre altceva, despre ei, despre interesele lor, despre emoțiile lor (pornind chiar de la texte literare). Au devenit mai deschiși, au început să vorbească și să scrie despre emoțiile lor, despre relația lor cu părinții, cu prietenii; simt că nu sunt judecați de mine, deoarece și eu mă deschid în fața lor și îi înțeleg. Mă gândesc acum serios la un curs opțional de Educație emoțională în școală, un curs practic, relaxant, cu jocuri de rol, de imaginație prin care copiii să înțeleagă și mai mult importanța emoțiilor și nevoia de descifrare a acestora și să le crească interesul pentru dezvoltare personală. E un vis care sper să devină realitate! Cu stimă, Ionuț
Am stat mult sa ma gandesc ce carte as alege. Asta pentru ca citesc multe carti de parenting si nu numai.
Citesc in primul rand pentru mine. E sportul de care nu ma voi lasa niciodata.
Stiu ca tot ceea ce citesc filtrez prin propriile mele idei si convingeri si vreau sa ajunga la copii mei.
Imi doresc ca ei sa stie sa fie ei. Si e tare greu sa ii invat sa fie asa. E tare greu cand presiuni sa fie in” norme” vin din toate partile. Dar nu ma las.
De aceea aleg cartea „Cum sa formezi caracterul copiilor”.
Pentru mine dragostea care le o dam ca parinti copiilor trebuie sa fie insotita de multe povesti
Da, am zis bine povesti.
Ce modalitate mai buna sa ii invatam ceva decat prin povesti?
Asa ca noi povestim mult..despre familii, despre cum ar trebui sa fie un prieten adevarat, despre iubire, echilibru in a lua decizii, despre durere, tristete, responsabilitate..
Sper ca aceasta carte sa ma ajute cu povestile potrivite pe care sa le pot transmite mai departe bucuriilor din viata mea : Eva – inventeva 🙂 si George curiosul;)
Bună. Pe mine m-a instigat titlul „Cum să formezi caracterul copilului”, dar citind descrierea am văzut cā este şi un capitol legat de cum să-i laşi să fie ei înşişi şi m-am liniştit. 🙂
De ce sunt importante cărțile de parenting? Pentru că majoritatea sunt despre cum să devii tu o variantă îmbunătățită şi pentru că te ajută să conştientizezi, să fii atent, să corectezi şi să nu duci mai departe anumite comportamente învățate conştient sau nu.
Când vrei să faci un fel de mâncare, citeşti o rețetă. Cum poți creşte frumos un copil fără să citeşti nimic?
Copilul meu este supradotat. Aleg acest titlu’ , pentru ca ma confrunt cu multi copii supradotati la varste mici. Imi plac cartile de parenting, pentru ca ma ajuta sa iau decizii bune in multe privinte si, tot ele ma ajuta sa inteleg singura fiinta cu ratiune, omul!
Toate sunt “de dorit”, dar dacă ar fi sa aleg una, aleg “Cum să formezi caracterul copiilor”, de John G. Miller și Karen G. Miller
Simt ca am mare nevoie de sprijin in educația băieților mei, mai ales când e vorba de caracter.
De ce cărți de parenting? Pai pentru ca citind, am sentimentul ca trăiesc mai intens, mai bine și…mai mult. Fiecare experiența aflată, “tehnicile” împărtășite de oameni care studiază o viața DOAR ASTA îmi dau încredere.
Și da, avem mare nevoie sa învățam CUM sa ne creștem copiii.
E adevărat și ca avem o tonă de maculatura in domeniu și ca e greu sa alegi sfârșind să culegi…Dar educația e un proces. Asdar…începem de undeva.
„Cum să formezi caracterul copiilor”, de John G. Miller și Karen G. Miller ma atrage cel mai mult, pentru că este important să îi dai copilului o educație cât mai bună încă de mic și această carte poate fi un ghid bun pentru mămicile fără experiență. Și celelalte cărți de parenting se pot dovedi de mare ajutor.
Ma atrage foarte tare Inteligenta emotionala a copiilor.
Fiind o mama destul de tanara (23 ani) sincer, nu am asa multe experiente de viata care sa ma ajute cu cresterea copilului, si as avea mare nevoie de un sprijin ca aceste carti. In orice caz, nimeni nu se naste invatat cu parentingul, dar dobandim informatie pe parcurs, din experiente si din carti
Învață să asculți pentru că nimeni nu mai are răbdare să (te) asculte. De ce cărți de parenting? Pentru că pe lângă inteligenta instinctuală în creșterea unui copil ai nevoie de puțin ajutor. Fiecare copil e diferit și de multe ori îți dai seama că nu tu îl educi ci el te formează. Tu te formezi, evoluezi, raportandu te la el, la reacțiile lui. Și așa, încet încet, „creșteți mari” amândoi…..
Greu de ales..dar cred ca in acest moment, cand astept primul bebe, as incepe cu „Inteligenta emotionala a copilului” si „Invata sa asculti”. As vrea sa le citesc pentru a ma pregati cat se poate (pentru ca sigur nu ne putem pregatit pentru orice situatie) pentru a creste un copil in armonie.
Cartile de parenting sunt importante pentru a putea tine pasul cu un copil care va creste in aceasta perioada in care are acces la tehnologie si mult mai multa informatie fata de cum am avut noi 🙂
Aleg cartea invata sa asculti, pentru ca este nevoie de ascultare in orice imprejurare incepand din familia mea. As vrea sa fiu ascultata si sa ascult pe multi, chiar si pe cei mai mici pitici ai mei care imi fac viata frumoasa zi de zi. Cred ca ascultarea este un lucru esential intre mine ca mama si copii, asa poti descoperi unele lucruri ce tin de traire, caracter si nu numai.
Mi se pare interesante cartile „Invata sa asculți” si „inteligenta emotionala a copiilor” . Noi adultii (si in special subsemnata) trebuie sa invatam sa ascultam de cei mici. Avem multe de învățat de la ei.
Zilele trecute eram in masina si ii zic baiatului cel mare (4ani si 9luni): eu am 3 iubiri: tu, Tudor si tati. El sta cateva secunde, se gândește si imi zice: eu am 4 ca ma iubesc si pe mine. 😁
Bună, Andreea!
Mie mi-a atras atenția primul titlu “Inteligența emoțională a copiilor” deoarece treaba asta cu emoțiile mi se pare cea mai importantă în evoluția noastră.
De ce am nevoie de cărți de parenting?
Pt că am trei copii și vreau să creștem frumos împreună. ❤️
Mulțumesc pentru concurs! 🤗
Ajuta-ti copilul sa devina independent. Aleg acest titlu, pentru ca ma intereseaza mult acest subiect.
Oameni mișto, actuali și viitori părinți, vă mulțumesc din suflet pentru toate răspunsurile voastre! Pentru simplul fapt că ați vrut să câștigați aceste cărți sunteți deja câștigători, pentru că înseamnă că sunteți părinți implicați, dedicați și iubitori. Iar copiii voștri sunt adevărații câștigători că vă au ca părinți.
Mi-a fost foarte greu să departajez, dar trebuie să recunosc că două răspunsuri mi-au rămas nu doar în minte, ci și în suflet. Și pentru că nu m-a îndurat inima să aleg un singur câștigător, am decis ca ambele răspunsuri care mi-au plăcut cel mai mult să câștige câte un set de cărți: unul de la mine și unul de la Polirom.
Așadar, cele două câștigătoare de azi sunt Iustina și Anca G. Felicitări multe și de abia aștept să îmi spuneți cum vi s-au părut cărțile și cum v-au ajutat în creșterea copiilor voștri! Vă trimit e-mail cu toate informațiile chiar acum 🙂
Pentru toți ceilalți, vă mulțumesc încă o dată! Dacă ar fi fost după mine, aș fi oferit tuturor măcar câte o carte, dar trebuie să respectăm regulile concursului. Și promit că vom mai face, așa că stați pe aproape 🙂 Și, bineînțeles, continuați să citiți cărți de parenting și să le oferiți copiilor iubire, blândețe și timp!