Mă duc și eu ca omul la Editura Trei să mă întâlnesc cu Roxana mea dragă, cea cu care am o colaborare dusă până la prietenie și de care m-am lipit încă de prima dată când ne-am cunoscut virtual. Și cum la omul fain nu poți să te duci singur, am luat-o cu mine și pe prietena mea, Liviana Tane. Am stat noi la cafele, am râs, am discutat despre cărți (d`oh, eram trei femei pasionate de scris și de citit în sediul unei edituri), iar la un moment dat îi povestesc eu Roxanei cum am de gând să scot o carte de parenting, dar să fie… altfel. Adică scrisă așa… cu umorul și cu dezinvoltura cu care mi-am obișnuit cititorii de pe bloguri. Moment în care Roxana mea îmi zice: „Adică vrei să scrii o carte cum a scris Alex Zamfir Cel mai bun tată?”.

Ăla a fost momentul în care mi-am dat seama că eu habar nu am cine este Alex Zamfir, așa că am întrebat în inocența mea: „Cine?!”. Au sărit amândouă pe mine: „Cum?! Nu îl știi pe Cel mai bun tată?”. Nu, nu îl știam, dar m-au pus fetele în temă imediat și cu fiecare informație pe care o aflam îmi plăcea tot mai mult de omul ăsta. Până când Roxana mi-a dat replica supremă: „De fapt, știi… Alex e varianta ta masculină!”. Cum e, măi, să afli despre cineva că e varianta ta masculină?

Așa că i-am luat frumușel cartea, am ajuns acăsucă și am început să citesc. Am zis că n-are cum să fie chiar varianta mea masculină, că sigur voi găsi în carte și niște lucruri cu care nu voi fi de acord, că doar nu am întâlnit niciodată până acum un alt părinte cu care să fiu întru totul pe aceeași lungime de undă. Am așteptat până la ultimul cuvințel de carte poate-poate găsesc vreo diferență, vreo altă opinie… ceva. Dar nu, dom`le! Se pare că gândim la fel din toate punctele de vedere expuse de Alex în cartea sa! Și trebuie să recunosc că pe cât e de amuzantă, pe atât e de înspăimântătoare treaba asta și te face să ridici măcar un picuț din sprânceană și să te întrebi cum e posibil. Să vă mai spun că Alex vine tot din domeniul comunicării, ca mine, sau că face și el radio acum, cum am făcut și eu?

Stați așa, că mi-am dat seama că nu v-am zis ce găsiți de fapt în cartea „Cel mai bun tată”! Ei bine, cartea lui Alex e compusă din multe capitole scurte și atractive, care descriu în cel mai amuzant și mai realist mod cu putință ce înseamnă să fii cel mai bun tată pentru fiul tău. Sunt experiențe reale din viața sa, în care descrie toate trăirile unui tată, de la emoție și bucurie, la nervi și neliniște. Sunt aventurile din Parenthood ale lui Alex și ale Iuliei, părinții unui băiețel simpatic și activ, pe nume Mark, din care fiecare părinte are ceva de învățat. Îmi place că Alex spune lucrurilor pe nume și le zice pe bune, fără ocolișuri, așa cum ar trebui să fie toate cărțile de parenting și toată comunicarea, până la urmă.

Până ce îl cunosc și eu în realitate pe domnul Zamfir aici de față și mă dumiresc cum stă treaba cu varianta masculină, vă sugerez să îl urmăriți și voi online și, evident, să îi citiți cartea! Pe Alex Zamfir îl găsiți și pe blogul lui de parenting, Cel mai bun tată, dar și pe pagina de Facebook cu același nume! Cartea lui, pe care eu v-o recomand cu mare drag și cu toată încrederea, e disponibilă la reducere pe site-ul celor de la Grupul Editorial Trei.

Foto: celmaibuntata.ro