E mai mare plăcerea când citești o carte de parenting care te relaxează, care îți confirmă niște lucruri și care te motivează să continui în aceeași direcție. Așa a fost și în cazul cărții ”Copii crescuți cu bândețe” de Gill Rapley și Tracey Murkett.

Înainte de a-ți spune cât de mult mi-a plăcut cartea și ce anume poți citi în ea, hai să stabilim concret ce înseamnă ”parenting ghidat de copil”. Știu, mulți s-ar pripi și ar spune că e vorba de a-ți lăsa copilul să facă tot ce îi taie capul și să îi permiți să îți conducă viața. Ei bine, nu e chiar așa!

Știm foarte bine că fiecare copil este unic, de aceea fiecare părinte trebuie să fie atent la nevoile propriului său copil. Pentru simplul motiv că doar cel mic îți poate arăta sau spune mai târziu când vrea să doarmă, când îi e foame, când îl deranjează ceva. A te lăsa îndrumat de propriul copil înseamnă a-i arăta că ești acolo pentru el, a-l face să se simtă în siguranță, iubit și încrezător, a-i permite să se dezvolte în mod natural. Trebuie doar să te relaxezi un pic și să ai încredere că propriul tău copil știe ce are nevoie. Și, bineînțeles, trebuie să îl asculți tot timpul și să fii conectat cu adevărat cu el.

Sunt foarte multe de spus legat de parentingul ghidat de copil. Practic, le-aș citi părinților pagină cu pagină cu zâmbetul pe buze, încercând să îi fac să se relaxeze și să aibă încredere în alegerile copiilor lor.

În carte vei mai afla ce anume este greșit în abordarea impusă de părinte, de ce să alegi parentingul ghidat de copil, aștepările pe care le are un viitor părinte și realitatea din momentul în care devine unul, cum să comunici corect cu bebelușul sau copilul tău și, mai ales, cum să îți accepți condiția de părinte.

Eu o recomand cu mare căldură tuturor părinților, mai ales viitorilor părinți și celor de bebeluși, alături de cuvântul magic: ”Relaxați-vă!”. O poți cumpăra din shopul Totul despre Mame, locul unde găsești cele mai bune cărți de parenting!

Foto: themominmemd.com