Eu sunt de părere că „magie” există în fiecare zi, nu doar de Crăciun. Că faptele bune se fac pe toată perioada anului, nu doar în decembrie. Că „Moșul” poate să vină în fiecare noapte, nu doar o dată pe an. Dar trebuie să recunosc că au sărbătorile astea de iarnă acel ceva special, care face ca totul să fie un pic mai… magic. Și parcă altfel se întâmplă lucrurile și altfel se îndeplinesc dorințele în perioada asta! Poate pentru că acum ne concentrăm mai mult pe ceea ce ne dorim, ne aducem mai tare aminte de copilărie, suntem mai visători și ne dezmorțim inimile cu adevărat.

De Crăciun, mai mult ca oricând, ne place să credem în minuni. Și savurăm fiecare clipă care vine la pachet cu tot ce înseamnă Crăciun, decembrie și sărbători de iarnă, de la vinul fiert sau ciocolata fierbinte savurate în brațele cuiva, până la bătaia cu zăpadă, bradul și, bineînțeles, cadourile.

Și dacă tot veni vorba de cadouri, vreau să vă fac cadou și iarna aceasta niște cărți. Așa, ca să vă oferiți și voi cadou un pic de timp liber, în care să citiți o carte minunată împreună cu prichindelul vostru, în luminile calde ale Crăciunului.

Cartea se numește O dorință de Crăciun și este proaspăt apărută la Nemi, de la Editura Nemira. Atât de proaspătă, că are acel miros specific unei cărți noi, pe care doar iubitorii de cărți îl pot înțelege și aprecia cu adevărat. E scrisă de Katherine Rundell, are ilustrații de Emily Sutton și spune povestea unui băiat pe nume Theodore, care are parte de câteva aventuri pe cinste în noaptea de Ajun.

Aventurile lui Theodore şi ale prietenilor săi sunt povestite cu multă căldură şi umor, aşa cum ar trebui spuse toate poveştile din jurul bradului de Crăciun.

Vă provoc ca de Crăciun să vă luați copiii în brațe și să le citiți această minunăție de carte, pe care o puteți câștiga chiar aici. Am de dat 5 exemplare din cartea „O dorință de Crăciun”, așa că iată ce trebuie să faceți:

Lăsați un comentariu la acest articol, până pe 10 decembrie, în care să-mi spuneți care este dorința voastră pentru acest Crăciun, iar pe 11 anunț care sunt acele 5 comentarii care mi-au plăcut cel mai mult și care câștigă câte o carte!

Bineînțeles, în spiritul Sărbătorilor, zic să dați de veste tuturor părinților, bunicilor, unchilor și mătușilor care și-ar dori această carte pentru copiii din viața lor! Și până una-alta, eu vă doresc să vi se îndeplinească tuturor dorințele de Crăciun și să aveți parte de sărbători cu zâmbete! Și nu uitați: