Mi-a placut foarte mult „Hotul de carti” de Markus Zusak. Pe langa faptul ca mi-a placut ideea cartii si modul in care a fost scrisa, mi-a fost draga si pentru ca a fost prima carte pe care am citit-o dupa ce am nascut. Fiind pasionata de lectura si avand o fata, m-a prins ideea unei fetite care descopera minunata lume a cartilor.

Este o carte altfel in primul rand pentru ca naratorul este insasi… moartea. Actiunea se petrece in Germania anului 1939 si o aduce in prim-plan pe Liesel Meminger, o fetita de 13 ani care este luata de o familie sociala de e strada Himmel (Rai). In acest mediu descopera deopotriva viata grea de slujnica, in relatia cu noua ei „mama”, dar si bucuria cititului, prin prisma serilor de lectura cu noul sau „tata”. Iar prima carte care ii cade in maini declanseaza euforia de a citi si de a avea cat mai multe carti cu putinta.

Este un roman despre razboi si nazism, despre povesti si experiente, despre prietenii si provocari. Este o lectura emotionanta, cu multe detalii captivante. Este o carte despre viata, narata de moarte. Iar prin asta sper ca v-am facut sa intelegeti ca merita sa va bucurati si voi de paginile acestei minunate carti.

Foto: libris.ro