Citeam ieri un articol in Revista de Control, reducere si profit a celor de la Rentrop & Straton intitulat „Hranindu-va angajatii la pranz, va hraniti profitul!”. Si ma intrebam cate firme din zona Moldovei ofera angajatilor o masa de pranz. Nu stiu cu exactitate un numar si voi incerca sa ma documentez in aceasta problema, insa din experienta personala as putea spune ca nu sunt foarte multe firmele care fac acest lucru.
Romanul e invatat sa manance la pranz si inca bine. Si pentru ca e om, inainte de toate, el trebuie sa fie tratat ca atare de catre angajator. Fie ca se semneaza un contract cu o firma de catering pentru a livra in fiecare zi pranzul angajatilor, fie ca se creaza o cantina interna, firma va avea cu siguranta de castigat, pentru ca, asa cum spune si titlul, in momentul in care iti hranesti angajatii, iti hranesti si profitul. Pe de o parte e adevarat, insa sa nu uitam pauzele lungi pe care si le ia singur angajatul de pe la noi sau mentalitatea ca tichetele de masa trebuie folosite in supermarket, ca supliment la salariu, si nu inapoiate firmei pentru a asigura masa de pranz.
Imi aduc aminte cand plecam prin alte tari si vedeam la fiecare firma macar o bucatarie, daca nu chiar cantina sau, daca nu era spatiu suficient, se utiliza serviciul de catering de care va spuneam mai sus. La noi insa erau foarte putine firmele care dispuneau de aceste servicii, motiv pentru care ma bucuram de ficare data cand mai vedeam cate o companie cat de micuta care sa asigure angajatilor pranzul.
Acum deja incepe sa fie ceva obisnuit si chiar necesar. De aceea, indemn fiecare manager sa faca o analiza in functie de numarul de angajati si de cash-flow, bineinteles, si sa aleaga cea mai potrivita varinta pentru firma in cauza.
foarte bine punctat. buna ideea cu articolul. Eu lucrez de la 9-17 si nu primedsc nicio masa si nico pauza. Nu stii unde sa mananci, nu stii ce si cand sa mananci. Astea sunt ofertele momentan