Da, știu, nu prea ați spune că Scooby-Doo este personajul preferat ideal pentru o fetiță de trei ani. Însă v-ați obișnuit deja că Rebeca e un pic diferită și că are alte gusturi în materie de desene animate, personaje și jucării. Când a descoperit desenele cu Scooby-Doo a rămas mută de uimire și a devenit imediat un mare fan. Nah, și eu sunt pasionată de rezolvarea misterelor, așa că e de înțeles de unde gena pentru așa ceva.

La început, mi-am pus și eu problema, ca orice părinte, dacă desenele cu Scooby-Doo nu sunt prea agresive, fiind vorba până la urmă de fantome, monștri și alte creaturi asemănătoare. Urmărindu-le împreună cu ea și explicându-i tot ce se întâmplă acolo, am înțeles amândouă care e treaba cu mesajul acestor desene: Nu există monștri sau fantome, ci doar oameni care se prefac a fi, cu un scop ascuns și nu prea nobil. În plus, există întotdeauna oameni buni și isteți, ca personajele principale din Scooby-Doo, care aduc întotdeauna adevărul la suprafață.

Oricum, dacă tot aveți temeri și rezerve privind desenele animate, vă anunț că la Editura Corint, în colecția Corint Junior, există o serie întreagă de cărți pentru copii cu Scooby-Doo! Eu i-am luat Rebecăi primul volum și i l-am citit de nenumărate ori (pentru că așa vrea) și am observat că, așa cum memorează melodiile și replicile din desene, tot așa memorează și replici din carte. Și cum trăiește acțiunea din desene, tot așa o trăiește și pe cea din carte, intens, cu entuziasm, cu implicare totală.

Primul volum din seria Scooby-Doo de la Corint se numește Bătălie pe snowboard și îi înfățișează pe cei cinci prieteni de la Mistere SRL undeva în vârf de munte, la un concurs de snowborad. Scooby vrea să câștige musai concursul, însă există un monstru care îi pune piedici. Bineînțeles, cei cinci iscusiți îi dau problemei de cap și descoperă că monstrul era de fapt nepotul domnului VonWinter, proprietarul cabanei, care voia să păstreze premiul în familia lor. După ce demască trișorul, Scooby câștigă bucuros trofeul mult-dorit! Și uite așa am mai învățat împreună cu Rebeca o lecție despre lucrurile făcute corect, despre determinare și despre adevăr.

Dacă vreți să îi citiți și voi copilului vostru întâmplările lui Scooby-Doo și ale găștii de la Mistere SRL sau dacă e destul de mare să le citească singur, să știți că găsiți cartea pe site-ul Editurii Corint, alături de întreaga serie Scooby-Doo. Cărțile sunt cartonate, perfect ilustrate, folosesc un limbaj ușor și au și un preț foarte bun!

Foto: Editura Corint