Pentru ca stiam ca vreau sa raman insarcinata anul acesta, la inceputul lui m-am dus la un consult stomatologic si am rezolvat toate problemele medicale din cavitatea mea bucala. De ce? Pentru ca femeile insarcinate sunt mult mai predispuse la aparitia cariilor, sangerarilor si inflamatiilor la nivelul dintilor.

Eu de exemplu nu am avut mari probleme cu dintii la viata mea. Un aparat dentar in copilarie si cateva carii si cam asta e istoria dintilor mei. In rest, nu au fost probleme si chiar am avut o dantura foarte buna.

Acum, in saptamana a 11-a de sarcina, in timp ce imi periam dintii, am observat ca sangerez si m-a luat groaza gandindu-ma ca eu nu am avut niciodata astfel de de probleme. Si nu e deloc placut sa te speli pe dinti si sa sangerezi.

Asa ca am cumparat o periuta de dinti cu perie mai moale, ma spal de cel putin doua ori pe zi, am grija sa nu apas prea tare pe dinti si mai ales pe gingii, folosesc zilnic si apa de gura si am la indemana numarul unui dentist in caz ca apar probleme mai grave. Sa speram ca nu!

Foto: knowmore.tv