Cum am aflat noi totul despre carucioare

Îmi aduc aminte că eram însărcinată și mă plimbam cu soțul meu prin magazine, în căutare de una alta, pentru casă. Și umblând noi tot așa, am dat peste un magazin de cărucioare pentru copii. Am zis să intrăm, să aruncăm și noi o privire și să ne facem o idee despre ce înseamnă un cărucior.

Am intrat în magazin și, ca niște adevărați necunoscători, i-am zis vânzătoarei: ”Bună ziua! Ne interesează un cărucior de copii!”. Iar răspunsul a venit năucitor: ”Pentru ce vă trebuie?”. ”Ăăăh, pentru ce ne trebuie?! Să ne punem copilul în el și să îl plimbăm…”. Vânzătoarea a zâmbit, dându-și seama că habar n-avem ce e cu noi pe subiectul cărucioare, așa că a început să ne explice: ”Nu, nu! Ideea e că sunt foarte multe modele și sisteme, așa că, pentru a vă recomanda ceva, trebuie să știu care sunt nevoile dumneavoastră”. Și atunci, au început întrebările și cu fiecare întrebare ochii noștri se făceau tot mai mari și ne tot dădeam în spate, copleșiți de atâtea informații.

Ne-a întrebat femeia aia de toate: dacă e băiat sau fată (deh, pentru unii ar conta culoarea), dacă stăm la casă sau la bloc, dacă îl punem des în mașină, dacă drumul de lângă casă e bun sau nu, dacă vrem landou, scoică și geantă, dacă vrem mâner reversibil, dacă vrem suport de pahar, dacă vrem să se dea pe spate în nu știu câte trepte, dacă vrem model sport, retro sau clasic, care ar fi bugetul disponibil și tot așa. Am ieșit de acolo confirmându-se încă o dată că parentingul e treabă serioasă și că vom avea de cercetat și la capitolul cărucioare pentru copii. Și asta am și făcut!

Ce va recomandam noi acum

În ultima perioadă am tot primit întrebări de la viitori părinți despre cum ar trebui să își aleagă căruciorul. Observând că sunt mulți părinți care au foarte multe întrebări, exact cum aveam și noi atunci, am decis să împărtășesc cu voi acest articol despre ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un cărucior pentru copii:

1. Greutatea. Eu nu prea am dat importanță acestui aspect atunci când am cumpărat căruciorul, zicând că oricum stăm la casă și nu va trebui să îl ridic prea mult. Asta până ce am ieșit la plimbare prin oraș și a trebuit să ridic căruciorul de fiecare dată când dădeam de o mașină parcată pe trotuar, de gropile nenumărate sau de magazinele fără rampe. Iar dacă stați la bloc, mai ales la etajul patru, cum stau bunicii Rebecăi, e musai să aveți în vedere greutatea căruciorului;

2. Flexibilitatea. Pentru a-l strânge și a-l desface cât mai ușor, atunci când îl pui în mașină sau îl depozitezi undeva;

3. Accesoriile. Eu am ales un model care avea incluse o scoică, un landou, o geantă încăpătoare și tot felul de accesorii pentru sezonul rece (husă de ploaie, sac pentru picioare etc.). În primele luni, Rebeca a stat mai mult în scoică, mai ales în mașină, iar uneori o puneam să doarmă în landou, unde se simțea foarte bine;

4. Mânerul reversibil. Mie ăsta mi se are un ”must”, pentru că ai nevoie să întorci căruciorul în toate părțile și să poziționezi copilul în funcție de situație: ba să stea cu fața la tine, ba să stea cu spatele la soare și tot așa;

5. Utilitatea. Când cumperi un cărucior, gândește-te la toate detaliile care au importanță pentru tine, exact așa cum ne-a întrebat pe noi vânzătoarea din acel magazin.

Noi, după ce am avut interogatoriul din magazin, am deschis repede laptopul și am început să ne uităm după cărucioare pentru copii pe magazine online. De acolo l-am și luat, de altfel! Pentru că poți să vezi mult mai ușor toate specificațiile, toate reducerile și poți să compari mult mai ușor produsele. Multe modele foarte faine poți găsi pe bestkids.ro.

Sunt foarte multe de cumpărat atunci când vine pe lume un bebe. Important e să te informezi foarte bine dinainte, să analizezi și să compari și să citești cu atenție toate instrucțiunile produselor de care ai nevoie. Descoperă mai multe oferte, pentru că lista e lungă și nevoile pe măsură!

Foto: topchoicebabystrollers.com