Îmi aduc aminte de primul meu blog de pe Yahoo 360. Se întâmpla prin 2004 şi era ceva cu totul revoluţionar. Mi se părea fantastic cum pot relaţiona atât de uşor cu oameni de peste tot din lume, cum pot scrie un articol care să fie apreciat sau criticat, cum pot avea discuţii interesante stând în faţa calculatorului. Îmi amintesc că pe atunci erau în trend comentariile pe blog, care ajungeau să depăşească cu uşurinţă ordinul zecilor. Şi asta pentru simplul motiv că nu aveai un alt loc asemănător de „discuţie”.

Când am organizat cel mai recent blogmeet la Iaşi am procedat exact cum procedam odată: adică i-am rugat pe cei care vor să se înscrie să lase un comentariu la articolul de pe blog. Totodată, am făcut şi un eveniment pe FB, unde bloggerii puteau să dea Join şi să comunice între ei. Ghiciţi care a avut mai mult succes! Evident, Facebook-ul!

Ce-i drept, am devenit extrem de comozi şi dacă stau bine să mă gândesc, şi eu prefer să comentez la un link pe FB şi nu cu un comentariu pe blogul respectiv. Cucereşte Facebook-ul puţin câte puţin şi blogosfera?

Sursa foto: smashpixels.com