Luni nu este doar începutul școlii! Luni este un nou început și pentru Adriana Mitu, autoarea cărții ”Puterea Părinților – Succesul copilului tău depinde de tine”. După succesul pe care l-a avut și încă îl are cu cartea sa, Adriana s-a gândit să ofere și un booklet gratuit, care să aibă în prim-plan subiectul central al mijlocului de septembrie: școala.

A lucrat mult și cu pasiune la acest material, s-a documentat, l-a făcut ușor de citit și a colaborat cu trei specialiști dragi mie: Gaspar Gyorgy (Despre relaționările de la școală), Alexandru Bordea (Despre modul în care învață copiii) și Mihaela Feodorof (Despre performanțe și vocație).

Booklet-ul se numește ”Școala care crește oameni de succes” și va fi lansat luni, 14 septembrie 2015, când va putea fi descărcat de pe www.adrianamitu.com

Eu am avut marea onoare de a-l citi în avans și de a mă bucura de enorm de multe informații pe care le-am savurat pur și simplu. Mi-a plăcut atât de mult, încât îmi vine să vă dau pasaje integrale din material. Dar nu ar avea nici un rost, pentru că, în câteva zile, veți putea să vă descărcați propriul exemplar gratuit direct de pe site-ul Adrianei.

Iar ca un mic teasing, vă las cu un cuprins al bookletului și cu un pasaj drag mie. Așadar, bookletul conține informații despre:
– Cum este auto-motivat copilul de nevoia de cunoaștere?
– Cum îl ajuți pe copil să își depășească temerile?
– Cum îl poți ajuta pe copil să își îmbunătățească performanțele școlare?
– Cum găsești potențialele puncte de creștere ale copilului
– Care este impactul competiției asupra capacității de învățare.

Text extras din booklet, care evidențiază un punct pe care personal îl susțin foarte mult:

Adevărul este că, școala așa cum o știm astăzi, construiește pe minusurile copiilor și nu pe plusurile lor. Sunt evidențiate materiile la care șchioapătă copilul și se organizează adevărate planuri de acțiune de către părinți și profesori pentru recuperarea golurilor, însă de cele mai multe ori mult prea târziu și fără a ține cont de înclinațiile sale naturale. La mijloc, în vârtejul acesta al nevoii de a performa este copilul, care se simte copleșit, care de multe ori face pe cât de bine poate la momentul respectiv și care în mod cert nu-și dorește ca notele sale să fie un motiv de ceartă în fiecare seară, între el și părinți.

Textele sunt mult mai multe, de aceea, vă recomand să descărcați și voi materialul scris de Adriana Mitu și disponibil începând de luni pe www.adrianamitu.com!

Foto: knstrct.com