Am primit cu mare bucurie invitaţia fetelor de la CIPO de a fi o carte în biblioteca vie organizată de ele pe 14 decembrie la Librăria Orest Tafrali. De cum am ajuns, am fost întâmpinată de feţe zâmbitoare, de un cadru primitor plin de cărţi şi decoraţiuni de Crăciun şi de o organizare foarte bună. Ştiu fetele ce ştiu!
Fiecare dintre noi, cărţile vii, ne-am aşezat la câte o masă şi ne-am aşteptat cu drag cititorii pentru o experienţă inedită.
Prima care m-a citit şi cu care am avut plăcerea să discut a fost Iulia Ailincăi, care avea o listă impresionantă de întrebări pentru mine. Evident că nu a reuşit să mi le adreseze pe toate, însă cât a avut timp, mi-a adresat nişte întrebări foarte faine: Cum poate să îşi învingă cineva timiditatea?, Care este cea mai importantă lecţie de viaţă pe care am învăţat-o în cariera mea?, Care este cartea pe care aş recomanda-o unui student?, Care este cel mai bun obicei al meu?, Care a fost primul loc de muncă şi cum l-am obţinut?, Cum reacţionez în faţa riscurilor?, Care sunt regulile care pot fi încălcate în PR. Mi-a plăcut la Iulia entuziasmul şi dorinţa de a învăţa, de a se perfecţiona şi de a face lucrurile cu pasiune.
După 20 de minute, am fost „împărţită” între două domnişoare extrem de plăcute şi cu care m-am distrat povestind şi răspunzând la întrebările lor: Oana Chisăliţă şi Mădălina Buzdugan. Fetele m-au întrebat dacă am oscilat vreodată în carieră, dacă există stereotipuri în relaţii publice, care sunt modelele mele în PR şi care sunt cele mai mari 3 greşeli pe care le-am făcut în cariera mea.
Seara a continuat cu Ecaterina Florea, o tipă foarte vertebrală şi foarte drăguţă, cu care am discutat despre obstacolele din viaţa profesională, despre bani vs. satisfacţia muncii, despre facultate şi motivaţia tinerilor de a face ceva cu viaţa lor.
După Ecaterina, am cunoscut două fete pe care le ştiam şi de pe Facebook – Simina Ignat şi Ioana Călin, cu care am discutat despre programele de intersnhip la Icar Tours, combinaţia perfectă dintre PR şi turism, cum îţi evaluezi munca şi serviciile în PR şi cum îţi faci relaţii, dar mai ales, cum le întreţii.
Seara s-a sfârşit cu multă energie, alături de trei tineri entuziaşti: Elena Mitu, Georgiana Aştefanei şi Dan Georgel Gîlea, cu care am discutat despre pasiunea pentru comunicare şi despre proiectul Belva.ro.
Ce răspunsuri am dat nu vă dezvălui acum, însă le-am promis şi lor că voi face articole pentru blog în care voi dezbate pe larg răspunsurile la întrebările lor. Iar întrebările care nu au fost încă adresate din lipsă de timp, le aştept cu mare drag pe andreeamarc at gmail dot com.
Felicitări sincere echipei de organizare şi mulţumiri multe pentru invitaţie. M-am umplut de energia pozitivă a tinerilor şi am conştientizat anumite lucruri pe care le-am dat un pic uitării.
Felicitări şi celorlalte cărţii vii pentru că au acceptat să facă acest schimb de informaţii: Daniel Buleu, Ovidiu Chiţovanu, Gabriel Curcudel şi Florin Bărhălescu.
Pentru toţi tinerii care nu au fost aseară la Biblioteca vie: nu rataţi următoarele ediţii! Schimbul de informaţii faţă în faţă cu oamenii din companii nu este prea uşor accesibil studenţilor, iar experienţa este una de neuitat, care sunt sigură că vă va aduce multe schimbări în bine atât în gândire cât şi în comportament.
Mai multe fotografii aici.
[…] Andreea Marc: http://andreeamarc.com/cum-m-am-lasat-citita-la-biblioteca-vie/ […]