Încă de când era în burta mea, i-am transmis Rebecăi mesaje pozitive: Te iubesc!, Am încredere în tine!, Tu poți! De mică i-am insuflat încrederea în forțele proprii și am încurajat-o să fie independentă. De la început i-am explicat că trebuie doar să aibă curaj, să încerce și va reuși, iar eu voi fi acolo tot timpul să o ajut, dacă îmi va cere asta.

Este lecția prin care îi spui propriului copil că are aripi și că poate zbura, chiar dacă e diferit față de ceilalți. Și atunci, cum să nu îmi meargă la suflet cartea pentru copii Bondărel învață să zboare? Povestea este scrisă de trei prietene din Germania, cam de aceeași vârstă cu mine – Britta Sabbag, Maite Kelly și Joelle Tourlanias. Împreună au dat formă personajului principal, un bondar mic și grăsunel, cu aripi foarte mici, din cauza cărora nu reușește să zboare.

Bondărel este foarte necăjit că nu își poate folosi aripile, așa cum o fac celelalte insecte cu care este prieten. De aceea, cere ajutorul de la toți cei din jurul său și ajunge chiar și la doctor, pentru a afla ce se întâmplă cu el și de ce nu poate zbura.

Bineînțeles, doctorul Picioroange îi dă „medicamentul” de care are atât de mare nevoie să zboare: curaj. Îl ajută pe Bondărel să prindă curaj, să aibă încredere în el și, mai mult, să înțeleagă că a avut curajul tot timpul în inima sa și că tot ce trebuia să facă era să îl descopere.

Povestea se încheie cu o frumoasă scenă de familie, plină de iubire, în care părinții lui Bondărel îi explică cum stau lucrurile cu încrederea, curajul, diferențele dintre ființe și, mai ales, unicitatea fiecăreia dintre ele.

Rebeca a fost foarte încântată de povestea lui Bondărel și sunt sigură că și copiii voștri o vor îndrăgi, dacă le insuflați această idee cum că pot reuși orice, atunci când au curaj, când își întind aripile și „zboară”! Găsiți cartea la reducere, la Editura Corint!

Foto: Andreea Ignat