Am avut dintotdeauna o mică slăbiciune pentru David Duchovny, atât ca actor, cât și ca bărbat. L-am urmărit cu mare plăcere în celebrele seriale Dosarele X și Californication, dar și în numeroasele filme artistice în care a jucat. Și, sincer, nu știam că David a studiat literatura engleză și că, printre altele, scrie. Și cum scrie!

A început cu poezie, acum mulți ani, iar în 2015 a scris primul său roman, Holly Cow. Anul acesta, în 2016, a publicat un nou roman de succes, intitulat Bucky F*cking Dent, carte pe care am devorat-o, pur și simplu.

Mi-a plăcut enorm de mult ,,întâlnirea” cu David Duchovny prin intermediul rândurilor scrise chiar de el. Are un stil aparte de a-ți transmite acel sex-appeal specific, chiar și atunci când scoate în evidență un scenariu nu tocmai fericit.
Personajul principal este Ted, un tip care își dorește enorm de mult să devină scriitor, dar care nu reușește să finalizeze nici măcar unul dintre multele manuscrise începute. Ca să se poată întreține, vinde alune pe stadionul de baseball, lucru care nu îl ajută absolut deloc la capitolul stimă de sine și încredere.

Viața sa se schimbă atunci când primește un telefon și este anunțat că Marty, tatăl său, este pe moarte. Nu mai vorbise cu el de câțiva ani, iar relațiile dintre ei nu fuseseră niciodată cele mai bune. Se mută în vechea sa casă, alături de tatăl său bolnav, făcându-i acestuia toate mofturile și încercând să prelungească cât mai mult momentul morții.

Tatăl său are o slăbiciune pentru echipa de baseball a Bostonului, așa că Ted face tot posibilul să îi arate lui Marty că echipa câștigă toate meciurile, deși nu acesta era adevărul. Pune în scenă tot felul de idei care mai de care mai năstrușnice, fiind ajutat de întreg cartierul de vecini.

Însă, cât timp stă alături de tatăl său, Ted află o sumedenie de lucruri neștiute despre Marty, cum ar fi motivul bizar pentru care a început să țină cu Red Sox din Boston, sau faptul că și tatăl său a cochetat cu scrisul.

Care sunt marile secrete ale cărții dar, mai ales, care este deznodământul vă las pe voi să aflați, pentru că trebuie să vă bucurați și voi de câteva momente alături de David Duchovny. Deși are doar aproape 300 de pagini, pe care le-aș fi citit cu ușurință în maxim două seri, am preferat să prelungesc momentul finalului, pentru că mi-a plăcut ,,să stau de vorbă cu David”. Așa că am luat cartea după mine peste tot și am ascultat povestea lui Ted cu mare atenție, oriunde eram. Vă recomand și vouă să faceți la fel, mai ales că găsiți cartea pe Libris, la reducre.

Foto: thecoreclub.com