Uite-l cum a trecut aproape și anul ăsta și uită-te la noi cum așteptăm să vină perioada aia de liniște din decembrie, în care putem dormi și noi în sfârșit măcar un puținel mai mult. Știi tu, perioada aia când nici nu mai are rost să te stresezi cu treaba, că oricum toată lumea refuză pur și simplu să mai ridice un deget și să mai muncească. Perioada aia în care tot ce ai vrea e să lenevești în pat, să dormi, să citești și iar să dormi. Evident, cu un pahar de vin roșu alături, cum altfel? Așa-i că nu sunt singura care-și dorește asta?

Ei, și după un an așa de plin, perioada asta din decembrie e perfectă pentru… anumite cărți. Cum care? Alea de începi să le citești și nu le mai poți închide decât atunci când ajungi la final, alea ușurele, de vacanță și de leneveală, de visare și de evadare, de zâmbăreală și răsfăț. Iar cei de la Editura Nemira au scos cartea perfectă pentru ce îți povestesc eu acilea. Se numește O zi de Decembrie, e scrisă de Josie Silver, „o romantică nerușinată”, iar Bookseller a numit-o „Un Love Actually în proză”.

Da, e o poveste de dragoste din aia „wow”, la care râzi, te emoționezi și te regăsești și, nah, după caz, mai verși o lacrimă, în funcție de cât de visătoare ești. Sau cât de obosită. Sau de singură. Sau de numărul de pahare cu vin pe care le savurezi cât citești cartea.

Dar hai să-ți zic foarte pe scurt despre ce e vorba mai exact în carte, apoi te las pe tine să descoperi restul poveștii și să te bucuri de ea în momentul tău de liniște. Așa că îți fac cunoștință cu Laurie, o tipă care nu crede în dragoste la prima vedere. Evident, până când i se adeverește și ei treaba aia cu „Niciodată să nu spui niciodată”. Adică în momentul în care, într-o zi de decembrie, când era în autobuz, vede în stație un tip. Nu orice tip, ci ACEL tip. Și știe imediat că EL e. Dar nu apucă să se dea jos din autobuz și să se ducă la el, așa că își petrece următorul an căutându-l frenetic în orice colțișor de oraș. Într-un final, îl reîntâlnește. Într-o zi de decembrie. La o petrecere de Crăciun. Când Sarah, cea mai bună prietenă a ei, îi face cunoștință cu el. Pentru că e… noul iubit al lui Sarah. Pentru că așa e viața, ne face uneori să ne dorim fix ce nu putem avea.

Și nah, eu nu pot să ți-l dau pe EL, dar să știi că dacă vrei cartea, eu ți-o ofer cu mare drag. Cadou. De ziua mea! Pentru că am pregătit împreună cu prietenii mei de la Nemira 10 exemplare din cartea O zi de decembrie, care sunt pregătite să ajungă la 10 cititoare dornice să savureze cartea asta în perioada lor de liniște.

Cum procedăm? Lași aici un comentariu în perioada 15-16 decembrie, adicălea weekndul ăsta, iar luni, de ziua mea, pe 17 decembrie, aleg 10 câștigătoare. Da, îți spun acum și cu ce să fie comentariul, evident! Păi m-am gândit că ar fi fain să citim și alte povești de dragoste și întâmplări de astea de merită să scrii o carte despre ele, așa că provocarea e să lași aici un comentariu în care să împărtășești cea mai „wow” întâmplare legată de o poveste de dragoste din viața ta.

Gata, te las să ți se reverse inspirația, să ne încânți cu povestea ta și să ne facem împreună o zi de decembrie mai frumoasă!