Dacă stau și mă gândesc un pic la cel mai dezbătut subiect din ultimii ani cu privire la orașul Iași, fără doar și poate răspunsul imediat este ”Aeroportul Iași”. Și tot în acești ultimi ani am avut parte de experiențe neplăcute cu acest aeroport, care sper din toată inima să se transforme toate cât mai repede în momente frumoase de călătorie.

Locuind destul de aproape de aeroport, văd pe zi ce trece tot mai multe curse venind și plecând de pe aeroportul Iași. Asta înseamnă că lucrurile se mișcă și că oamenii călătoresc tot mai mult cu avionul din Iași. Din păcate, pentru că trebuie să existe evident și un punct negativ, nu am văzut nici un shuttle bus care să preia călătorii de la aeroport și să-i ducă în oraș, cum nu am văzut nici un mijloc de transport public de la gară la aeroport. Pentru că, să fim serioși, varianta mașină personală, mașină închiriată sau taxi nu este valabilă pentru oricine.

Așa că, am salutat cu bucurie inițiativa celor de la ”Ieșenii vor aeroport” de a mobiliza autoritățile ieșene în vederea introducerii unui mijloc de transport pe ruta Gara Internațională – Aeroport. Și pentru că, dacă ne dorim cu adevărat să se întâmple ceva, trebuie să ne unim forțele civice, inițiatorii campaniei au lansat și o petiție online, pe care vă invit să o semnați și voi.

Pentru că Iașul merită vizitat de cât mai mulți turiști, cărora trebuie să li se pună la dispoziție servicii decente. Pentru că ieșenii călătoresc cu avionul și merită cele mai bune servicii de transport.

Sursa foto: www.ct.gov