În 2009 m-am dus la echipa de la Icar Tours și le-am spus că ar fi o nișă foarte bună să facem PR în turism. Și am început în 2010! Ușor, ușor, cu un blog care a câștigat premiul de ”Cel mai bun blog de companie” după numai o lună de la lansare, cu o pagină de Facebook activă, cu evenimente multe și texte pentru media.

Tot atunci am propus un eveniment de amploare, care să aibă loc anual – Săptămâna Turismului la Iași – iar pentru forța umană am recrutat 12 interni. Primii 12, pentru că de atunci se organizează cam 2 programe de internship pe an.

Dar să revenim la ”Săptămâna Turismului la Iași”, concept pe care l-am inițiat acum 4 ani și care văd că se întâmplă în fiecare an cu tot mai mult entuziasm și activități creative. Anul acesta este organizat de cei 10 interni ai agenției, pe care i-am lăsat la treabă când am plecat de la Icar, acum o lună, și se desfășoară în perioada 17 – 26 mai 2013.

Ce se va întâmpla în această perioadă?
17 mai – Dezbatere pe tema dezvoltării turismului în Iași
18 mai – Treasure Hunt
18-19 mai – Expoziție a obiectivelor turistice din Iași realizate din materiale reciclabile
20 mai – Pictarea sediului Icar Tours
21 mai – Vizitarea fabricilor din Iași: Caretta, Antibiotice, Panifcom, Moldomobila, Coriolan și Art Georgies
22 mai – Ecologizare
23 mai – Trei piese de teatru, tur cultural al Iașului și ceremonia ceaiului
24 mai – Scary Night la Conacul Moruzzi
25 mai – Jocurile Copilăriei
26 mai – Record cu cele mai multe avioane de hârtie aruncate odată (pentru că Icar Tours este specializat pe bilete de avion) și un concert cu artiști ieșeni.

Pentru detalii la fiecare activitate, urmărește pagina de Facebook a evenimentului sau blogul Icar Tours, unde internii scriu de zor despre toate aceste activități pentru Iași.