Cred că nu este părinte care, atunci când își ia copilul de la grădiniță, să nu aibă pe buze următoarea întrebare: „Cum a fost azi la grădiniță?”. O mai întreb și eu pe Rebeca din când în când și aud răspunsuri de genul: „Glojav!”, „Minunat!”, „Diștlactiv!”, „Bine!”, „Aji nu a foșt plea bine!”, „Plictișitol!” și lista poate continua. Și apoi începem să o tragem de limbă și să aflăm detalii, ne chinuim să inventăm tot felul de jocuri creative prin care să ni se spună ce a făcut copilul la grădiniță, de parcă ar fi secret de stat, iar noi murim de curiozitate dacă nu aflăm.
Ce-i drept, e firesc să ne dorim să știm ce se întâmplă cu cel mic cât nu e lângă noi. Vrem să știm dacă este tratat bine, dacă i-a plăcut mâncarea și dacă a mâncat ceva, dacă a avut loc vreun incident sau ce activități a făcut, pentru a merge și noi acasă pe aceeași direcție. Însă, e clar că de la copil nu reușim să scoatem prea multe, mai ales dacă e la grupa mică, așa cum e Rebeca.
Singura variantă prin care putem afla și noi mai multe este comunicarea directă cu grădinița. Țin minte și acum prima ședință cu părinții, în care managerul grădiniței ne-a spus că unul dintre cele mai importante lucruri este comunicarea transparentă, deschisă și continuă între grădiniță și părinți. Chiar și așa, oricât am comunica cu doamnele educatoate, cu managerul, cu personalul de acolo, sunt și ei oameni și nu au timp fizic pentru a sta de vorbă pe îndelete cu toți părinții în fiecare zi.
Tocmai de aceea mi-a atras atenția o aplicație mobilă proaspăt lansată de cei de la Gentlab, o firmă de IT din România, care a fost creată la inițiativa managerului Adrian Sita, părinte de copil la grădiniță. Este vorba de Kinderunity, o platformă menită să faciliteze comunicarea dintre părinți și educatori, nu doar printr-un chat, ci prin tot felul de instrumente inteligente.
Astfel, părinții pot accesa direct de pe telefonul mobil sau tabletă următoarele informații: activitățile zilnice de la grădiniță, materialele educaționale, meniul zilnic al copiilor, fișa medicală, galerie foto cu momente importante ale copilului de la grădiniță, notificări. De asemenea, părinții pot interacționa în orice moment al zilei cu educatorii, dacă este necesar. Numai să nu abuzeze de această funcție, aș adăuga eu!
Și personalul grădiniței poate utiliza Kinderunity, beneficiind astfel de o mobilitate mai mare în administrarea activităților interne și educaționale: funcții financiare inteligente, fișe electronice ale copiilor și angajaților, precum și rapoarte de activitate. Nu lipsesc nici calendarele de activități, statisticile, chestionarele și, bineînțeles, chatul.
Grădinițele care vor să implementeze aplicația Kinderunity ușor de accesat și de utilizat trebuie doar să îi contacteze pe cei de la Gentlab, iar toate informațiile despre ei și despre Kinderunity se găsesc aici. Bineînțeles, părinții își pot descărca aplicația din Google Play sau App Store.
Nu vreau să știu chiar tot ce face Rebeca la grădiniță și nu mi-ar plăcea să o văd prin camere web acolo. Nu e nici sănătos pentru relația noastră. Însă, gândul că știu că am o aplicație care mă ajută să mă organizez mai bine cu grădinița, să comunic mai bine cu personalul de acolo și să știu lucruri de bază despre activitățile Rebecăi la grădiniță parcă mă liniștesc și îmi fac viața mai ușoară.
Comenteaza